Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Diaconescu (PMP): România are o șansă istorică. Îi rog pe cei care votează să se gândească la faptul că ziua de mâine depinde de eficiența politicienilor pe care îi aleg azi (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP): România are o șansă istorică. Îi rog pe cei care votează să se gândească la faptul că ziua de mâine depinde de eficiența politicienilor pe care îi aleg azi (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Dec 2020, 18:33
Cristian Diaconescu (PMP): România are o șansă istorică. Îi rog pe cei care votează să se gândească la faptul că ziua de mâine depinde de eficiența politicienilor pe care îi aleg azi (VIDEO) Foto: Cristian Diaconescu / Facebook Politică

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, acum candidat PMP la Senat, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că, prin cele 80 de miliarde de euro de care va dispune, România are o șansă istorică la dezvoltare pe care nu-și permite să o irosească. Investirea acestor bani depinde, însă, de priceperea și responsabilitatea decidenților politici. Prin urmare, el i-a îndemnat pe români să se gândească bine pe cine votează la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cristian Diaconescu a mai ținut să precizeze că PMP și PNL nu sunt pe poziții divergente și, odată învestiți cu votul cetățenilor, lucrurile vor merge foarte bine între cele două partide.

 

Cristian Diaconescu: PMP și PNL nu sunt pe poziții divergente

 

„În opinia mea, PMP și PNL nu sunt pe poziții divergente, antagonice. Sigur, mai sunt elemente de reglat la nivelul comunităților, dar, odată ce votul cetățenilor ne va confirma și vom putea forma o alianță de guvernare, din acel moment, lucrurile vor merge foarte bine”, a declarat Cristian Diaconescu, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Și lideri din PNL au semnalat o apropiere a partidului de PMP, în detrimentrul USR-PLUS.

„Alianța naturală e cu PMP, pentru că au fost singurii parteneri loiali care au stat lângă PNL în lupta din Parlament cu PSD. Din păcate, sondajele ne arată că nu am putea face doar noi și atunci mai e nevoie și de UDMR pentru a face majoritatea, din păcate nu extrem de confortabilă. Venirea USR în această alianță va genera majoritate pentru schimbarea Constituției”, a declarat, marți seară, Florin Roman, liderul deputaților PNL, pentru B1 TV.

Roman a insistat că e nevoie și de USR-iști pentru modicarea Constituției, deși ei, personal, nu are încredere în ei: „Ce încredere pot să am eu într-un partener care de un an de zile atacă PNL, în loc să atace PSD? Eu personal nu am încredere că pot lucra cu acești oameni”.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

La începutul lunii, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, declara că, dintre PMP și USR, ar alege să intre la guvernare alături de partidul lui Eugen Tomac:PMP, la fel ca PNL, se află în familia europeană PPE. Avem aceleași valori creștin-democrate. Românii trebuie să știe că, în acest moment, PMP și PNL dețin doar 27% din Parlament, motiv pentru care nu s-au putut face schimbări structurale, deși ne-am dorit”.

O poziție similară a avut și Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: „Prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP şi UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS. (...) Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană și doctrinară”.

 

Cristian Diaconescu: România e în fața unei șanse istorice. E nevoie de solidaritate politică internă

 

Diaconescu a mai spus că suma de 80 de miliarde de euro destinată României reprezintă o șansă istorică de dezvoltare a țării nostre, dar nu e suficient: mai e nevoie de solidaritate politică internă și decidenți politici responsabili.

„Sunt convins, în ceea ce privește situația sanitară și criza economică, românii știu la ce să se aștepte și evident că își îndreaptă atenția spre cei în care își investesc încrederea. În acest moment, singurul mesaj, nu electoral, singurul mesaj semnficativ pentru țară - și veți vedea de luni încolo cât de important e acest lucru - e cum ne vom descurca, cum vom elabora și cum vom negocia la Bruxelles Planul național de redresare și reziliență. De acolo vin banii, 30 de miliarde din fondul de reziliență, restul din bugetul UE. Ne gândim la 80 de miliarde, pentru că ne gândim că vom fi performanți din acest punct de vedere. Fără solidaritate politică internă mi se pare imposibil, iar a rata o șansă istorică, mi se pare mie în acest moment, e o chestiune care ține de siguranță națională”, a mai declarat candidatul PMP la Senat, pentru B1 TV.

El a precizat apoi că la nivel mondial, și implicit în Uniunea Europeană, se manifestă o competiție acerbă pentru lichidități. De exemplu, în aprilie, italienii i-au transmis că au nevoie de 550 de miliarde de euro pentru redresare, în condițiile în care întregul plan al UE e de 750 de miliarde.

„Competiția va fi una acerbă. În această competiție nu ne permitem hoție în România, indiferent de culoare politică. Îi rog pe cei care votează, și sper să fie cât mai mulți, să se gândească la faptul că ziua de mâine depinde de eficiența politicienilor pe care îi aleg azi”, a mai declarat Cristian Diaconescu, pentru B1 TV.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu,   candidat PMP,   PMP,   PNL,   alegeri parlamentare