Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Fost ministru de Externe, despre raportul Departamentului de Stat: O evaluare importantă, de care țin cont investitorii. Guvernanţii români îl vor ignora

Fost ministru de Externe, despre raportul Departamentului de Stat: O evaluare importantă, de care țin cont investitorii. Guvernanţii români îl vor ignora

Un articol de: - 21 Apr 2018, 16:44
Fost ministru de Externe, despre raportul Departamentului de Stat: O evaluare importantă, de care țin cont investitorii. Guvernanţii români îl vor ignora Politică

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu consideră că raportul Departamentului de Stat al SUA pe 2017 despre respectarea drepturilor omului în România, în care ţara noastră este criticată dur pe anumite teme, reprezintă o evaluare importantă.

Potrivit fostului ministru, investitorii, atât cei americani, cât şi ceilalţi, sunt primii interesaţi de acest raport, deoarece îl citesc pentru a se informa cu privire la situaţia țărilor în care vor să dezvolte anumite proiecte. 

"În mod normal, e o situație care ar trebui să preocupe toți oficialii țării noastre. Ei ar trebui să aibă dialoguri la cel mai înalt nivel pentru a schimba această turnură", a precizat, la Realitatea TV, Cristian Diaconescu, potrivit ziare.com.

El mai consideră că, având în vedere experiența anterioară, oficialii români "vor primi deloc cooperant" această evaluare și vor folosi pretexte de genul "nu sunt destul de informați" pentru a ignora documentul.

În raportul Departamentului american de Stat privind respectarea drepturilor omului în România, în anul 2017, se arată că în ţara noastră nivelul corupţiei la nivel guvernamental este încă unul înalt (Detalii AICI).
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu,   Departamentul de Stat,   SUA