Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Ghinea: "PNRR este un instrument de reforme. Pentru asta a fost inventat. Fără reforme substanțiale nu va trece acest plan”

Cristian Ghinea: "PNRR este un instrument de reforme. Pentru asta a fost inventat. Fără reforme substanțiale nu va trece acest plan”

Un articol de: George Lupu - 13 Mai 2021, 15:44
Cristian Ghinea: "PNRR este un instrument de reforme. Pentru asta a fost inventat. Fără reforme substanțiale nu va trece acest plan” Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea,  a declarat joi că proiectul privind PNRR nu a fost respins de către Comisia Europeană și că oficialii de la Bruxelles au dt asigurări că Guvernul este pe drumul cel bun, chiar dacă mai sunt multe de făcut.

“S-a spus în mod aberant că ar fi fost respins, ceea ce este un proces normal de negociere cu Comisia Europeană, a fost prezentat catastrofal. Acum avem confirmări din partea președintei Comisiei Europene, din partea celor doi vicepreședinți executivi că suntem pe drumul cel bun. Că mai este mult de muncă și pot să confirm. Dar că suntem acolo.

Au fost trei obiective majore ale vizitei la Bruxelles: unu, să clarificăm și să agreăm reformele importantee cu Comisia Europeană; doi, să stabilim faptul că România va cere toate cele 29,2 miliarde de euro; trei, să stabilim componentele cele mai avansate și ce mai este de făcut la componentele unde mai este încă de lucru.

A fost o observație recurentă a comisiei că trebuie să clarificăm nivelul de ambiție al reformelor. Aici era un feld e dialog ciudat, pentru că nouă ni se părea că sunt clare, însă ca să fie și mai clare am scris acest concept paper pe care l-am trimis înaintea viitei la Bruxelles, care este o trecere în revistă a reformelor majore care vor fi prinse în PNRR, cu detalieli acolo unde au fost cerute de către Comisie. A fost foarte bine primit. PNRR este un instrument de reforme. Pentru asta a fost inventat, fără reforme substanțiale nu va trece acest plan”, a preciat ministrul Ghinea.