Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Ghinea susține că Nicușor Dan a amenințat partidul cu demisia dacă USR ia o poziție față de ”familia tradițională”: Democrația internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan

Cristian Ghinea susține că Nicușor Dan a amenințat partidul cu demisia dacă USR ia o poziție față de ”familia tradițională”: Democrația internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan

Un articol de: - 29 Mai 2017, 20:21
Cristian Ghinea susține că Nicușor Dan a amenințat partidul cu demisia dacă USR ia o poziție față de ”familia tradițională”: Democrația internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan Foto: Digi24 Politică

Nicușor Dan a amenințat că va demisiona de la conducerea USR dacă partidul se va poziționa public împotriva modificării Constituției în sensul definirii familiei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. Totul s-a întâmplat în cadrul Biroului Național al USR, iar episodul a fost povestit de Cristian Ghinea, care a răspuns astfel unei întrebări puse pe Facebook pe acest subiect.

”A fost o ședință lungă a noului Birou Național, de 10 ore. Spre final s-a discutat destul de mult propunerea lui Cătălin Drulă: USR ca partid să se poziționeze împotriva schimbării Constituției. Se contura o majoritate clară pentru susținerea propunerii. Moment în care Nicușor Dan a amenințat că își dă demisia dacă partidul se va poziționa. Mai mulți membri au cedat din păcate acestui șantaj. L-am anunțat atunci pe Nicușor Dan că dacă nu avem o decizie e momentul să își asume personal acest lucru și că eu m-am săturat să răspund public pentru chestiuni pe care el le impune partidului și nu le asumă personal. Emoția produsă de anunțul său a făcut să se voteze pentru amânare. Deci, s-a amînat prin vot (m-am opus și amânării) pentru miercuri”, a scris deputatul USR.

Ghinea a mai povestit că aceasta nu este singura problemă din USR, iar numele lui Dacian Cioloș a apărut din nou în discuție: ”Nu e singurul lucru trist de ieri. Congresul USR a votat individual un Birou Național reprezentativ, pe care Președintele partidului îl ține ocupat cu nimicuri ore în șir, dar când e vorba despre mandate executive spune că nu BN-ul trebuie să decidă – de pildă Comunicarea partidului - ci niște experți externi. 

La fel, eu sunt certat in BN şi la grupul parlamentar pt. că fac parte și din România 100, după ce Nicușor Dan a făcut ca Dacian Cioloș să nu vină la noi. Au intrat toți în Parlament defilînd cu Cioloș, dar acum se pare că ar trebui să cer voie de la Oana Bâzgan sau Cosette Chichirău să mă asociez cu Dacian Cioloș. E amuzant si tragic în acelaşi timp. Din interior arată şi mai ciudat”.

În finalul răspunsului, Cristian Ghinea a lansat un atac dur la adresa lui Nicușor Dan, pe care l-a acuzat că acceptă democrația în partid doar când îi convine lui: ”Congresul USR ne-a dat un mandat clar pentru o conducere colectivă. Nicuşar Dan crede altfel. Congresul ne-a dat un mandat clar – toți membrii România 100 care au candidat au intrat în BN al USR – pentru ca cele două forţe reformiste să meargă împreună. Acest mandat este acum ridiculizat de Nicușor Dan și de garda sa pretoriană. Democrația internă e acceptată cât vrea Nicuşor Dan, care fie schimbă regulile, fie mută atribuții daca nu iese bine la vot fie amenință cu demisia. Not fun totuşi”.

Citeşte mai multe despre:   USR,   modificarea Constitutiei,   Nicusor Dan,   demisie