Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Procurorul care a dat ordonanța de clasare în dosarul lui Iohannis: Nu au fost exercitate presiuni asupra mea. Nu cred că sunt motive ca dosarul să fie redeschis (VIDEO)

Procurorul care a dat ordonanța de clasare în dosarul lui Iohannis: Nu au fost exercitate presiuni asupra mea. Nu cred că sunt motive ca dosarul să fie redeschis (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 02 Noi 2018, 22:27
Procurorul care a dat ordonanța de clasare în dosarul lui Iohannis: Nu au fost exercitate presiuni asupra mea. Nu cred că sunt motive ca dosarul să fie redeschis (VIDEO) Politică

Cristian Aurel Lazăr, procurorul care a dat soluția de clasare în dosarul lui Klaus Iohannis, a declarat, pentru B1 TV, că nu s-au exercitat niciun fel de presiuni asupra sa pentru a da o astfel de soluție. El a mai precizat că, în opinia sa, nu există motive pentru ca acest dosar să fie redeschis.

Cristian Lazăr a dispus clasarea dosarului ce-l viza pe Iohannis cu doar două zile înainte ca Iohannis să devină oficial candidat la alegerile prezidențiale. Întrebat de jurnalista Sorina Matei despre această coincidență, Cristian Lazăr a răspuns: ”E o speculație bazată pe o întâmplare. Ori de câte ori se emite o soluție în privința unei persoane care se înscrie în cursa electorală se poate specula. E o speculație.Dacă era cu două zile după sau cu o lună înainte era aceeași discuție. Ar fi fost o soluție să ținem dosarul deschis? E exclus ca asupra mea să fi fost exercitate presiuni în vederea emiterii acestei soluții față de cel care avea să se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Întrebat dacă Iohannis a fost audiat în acest caz, Cristian Lazăr a răspuns: ”a fost audiată și persoana cercetată de două ori, dar nu vreau să intru în detalii. A fost audiată și în 2013, și în 2014”.

Cristian Lazăr a refuzat să spună dacă a folosit ordonanța de clasare în dosarul său pentru funcțiile pentru care a candidat. La insistențele Sorinei Matei, el a refuzat din nou să răspundă, pe motiv că ”se speculează inutil asupra unor aspecte marginale”.

El a mai precizat că a instrumentat acest caz circa un an și că nu are ce să-și reproșeze.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Lazar,   Klaus Iohannis