Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Preda: „Există tentația boicotării referendumului. PDL va decide legat de prezența la referendum”

Cristian Preda: „Există tentația boicotării referendumului. PDL va decide legat de prezența la referendum”

Un articol de: - 18 Iul 2012, 16:59
Cristian Preda: „Există tentația boicotării referendumului. PDL va decide legat de prezența la referendum” Politică

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda a declarat miercuri că atât în interiorul partidului, cât și al societății, există tentația boicotării referendumului din 29 iulie, precizând însă că PDL nu a luat nicio decizie, însă urmează să hotărască în legătură cu prezența la referendum.

„Există tentaţia boicotului. Pot să vă confirm acest lucru. Această tentaţie este cu atât mai mult afirmată cu cât vedem fragilitatea sistemului legal şi imprevizibilitatea cadrului de joc”, a spus Preda pentru Mediafax.

Preda a arătat, însă, că situaţia trebuie judecată şi din perspectivă democratică, dar şi din perspectiva statului de drept, a respectării regulilor şi legilor.

El a apreciat că, în condiţiile în care credinţa în statul de drept este mai puternică, atunci este posibil să se manifeste un boicot inclusiv din partea susţinătorilor USL.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, la gandul.live, că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

„Sunt lideri PDL care vor să câştig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart", a spus Băsescu.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Preda,   referendum,   Traian Basescu