Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Preda: Nu voi vota un buget al UE care să defavorizeze România

Cristian Preda: Nu voi vota un buget al UE care să defavorizeze România

Un articol de: - 24 Noi 2012, 12:39
Politică

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a explicat, sâmbătă, că nu este de acord cu poziția premierului Ponta vizavi de rezultatul Consiliului European. Dacă Victor Ponta a spus că este un lucru bun că nu s-a ajuns la un consens în cadrul summitului UE, democrat liberalul Preda a spus că este în ”interesul României să se ajungă la un acord în privința cadrului financiar multianual al UE 2014-2020, așa cum este în interesul României să fie rezolvată urgent chestiunea bugetului pentru 2013 al UE”.

Salutăm pe de altă parte ca rezultate bune ale negocierilor purtate în cadrul Consiliului European. În primul rând, creșterea netă a nivelului plăților directe pentru agricultorii români. Este vorba de o creștere de 5 miliarde de euro care înseamnă că nivelul acestora, va ajunge, pentru perioada 2014-2020 la circa 11,5 miliarde de euro, o creștere semnificativă și în raport cu situația actuală, și în raport cu ce se estima la începutul negocierilor. În perspectiva anilor 2016-2020, nivelul plăților directe pentru agricultori să ajungă la circa 190-200 de euro pe hectar, aproape o dublare. Este un rezultat extrem de bun pentru agricultura românească. Este de salutat progresul făcut la nivelul cofinanțărilor proiectelor, deși într-o primă fază se propusese un nivel de 75%. S-a revenit la cota de 85% pe care noi ne-o doream. Am putea beneficia de asemenea de un privilegiu, de a urca de la 85 la 95%. Salutăm și sporirea cotei de prefinanțare de la 2% la 4%,e iarăși în interesul României. Susținem acest efort, cum a afirmat și președintele, să ajungă la 7%”, a explicat Preda. 

Acesta a opinat, ca o poziție a unui membru al Parlamentului Euroean, că nu va vota un buget european care va defavoriza România.
”În general vorbind, e păcat că nu s-a ajuns la un acord. Bugetul european reprezintă 1% din PIB-ul țărilor europene. Nu voi vota un buget european care să defavorizeze România. Parlamentul european, care are un cuvânt de spus în această chestiune, e mai degrabă orientat în această direcție. Și poziția parlamentarilor din România trebuie luată în considerare”, a mai adăugat europarlamentarul. 


Cristian Preda: Nu voi vota un buget european care să defavorizeze România

Embed:

Citeşte mai multe despre:   Cristian Preda,   Consiliul European
 
 
 
Loading...