Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Preda (PDL): Liviu Pop are o sarcină mai grea decât Adrian Grăjdan. Face eforturi supraomenești pentru a îngropa plagiatul lui Ponta

Cristian Preda (PDL): Liviu Pop are o sarcină mai grea decât Adrian Grăjdan. Face eforturi supraomenești pentru a îngropa plagiatul lui Ponta

Un articol de: - 29 Iun 2012, 13:45
Cristian Preda (PDL): Liviu Pop are o sarcină mai grea decât Adrian Grăjdan. Face eforturi supraomenești pentru a îngropa plagiatul lui Ponta Politică

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de părere că ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, „are o sarcină mai grea” decât Adrian Grăjdan, fostul director al ISC, întrucât Pop face eforturi supraomenești pentru a îngropa plagiatul șefului său, Victor Ponta.

Pop are o sarcină mai grea decât Grăjdan: acesta din urmă trebuia să mintă în privința unor sume cheltuite cu mulți ani în urmă și ascunse în acte contabile; în schimb, ministrul interimar de la Educație trebuie să ascundă o impostură pe care o poate vedea și un copil care știe să deschidă un calculator. Așa că a descins în locul unde se judeca plagiatul, pentru a-i concedia pe cei care puteau spune că premierul e gol”, a scris Preda pe blogul său.

Politicianul susține că acțiunea lui Pop nu este ușoară, întrucât Ponta a copiat peste 100 de pagini din lucrarea sa.

„Agresiunea USL la adresa legii cunoaște azi un nou episod. Ministrul Pop de la Educație face eforturi supra-omenești pentru a îngropa plagiatul șefului său, Victor Ponta. Nu e ușor, fiindcă actualul premier a copiat peste o sută de pagini. Ghilimelele și notele de subsol n-au fost descoperite de Victor Ponta decât după ce a devenit prim-ministru. Ca să ascunzi asemenea ignoranță, e nevoie de autoritatea oarbă a unui ministru”, mai spune Preda.

Ministrul interimar al Educaţiei a fost, vineri, la Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care trebuia să ia în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta. Între timp, componenţa acestui Consiliu a fost desfiinţată de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, al cărui mandat se încheie chiar astăzi.

Într-o intervenţie telefonică la Ştirile B1 TV, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri dimineaţă, că va trimite luni Corpul de control la acest Consiliu, pe motiv că acesta îşi iese din atribuţii.

Vezi AICI mai multe detalii despre acest caz.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Preda,   Liviu Pop,   Victor Ponta,   plagiat