Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CTP: Detenție la domiciliu pentru corupți? Mi se pare inuman! Pușcărie în weekend? Nici Ceaușescu nu lua duminica!

CTP: Detenție la domiciliu pentru corupți? Mi se pare inuman! Pușcărie în weekend? Nici Ceaușescu nu lua duminica!

Un articol de: B1.ro - 06 Apr 2018, 08:14
CTP: Detenție la domiciliu pentru corupți? Mi se pare inuman! Pușcărie în weekend? Nici Ceaușescu nu lua duminica! Foto: Digi24 Politică

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a adoptat mai multe amendamente ale PSD, potrivit cărora persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la cinci ani de închisoare, vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în weekend, într-un centru special înființat. Propunerea social-democraților a fost tratată în termeni ironici de Cristian Tudor Popescu.

”Legile justiției – mie mi se par de o cruzime fără precedent. De pildă să-i pui pe oamenii ăștia care au făcut și ei o corupție, până la 5 ani, să-i ții acasă? Adică detenție la domiciliu? Mi se pare inuman. Să-i aduci în weekend, să își facă pușcăria sâmbăta și duminica în niște centre speciale de reeducare unde li se va citi din cărticica lui Dragnea – așa cum a fost o cărticică a lui Mao, o să avem și o cărticică a lui Dragnea în curând – e crud. Nici Ceaușescu nu lua duminica. Se lucra sâmbăta în ceaușism, dar duminica nu. Vor să-i ducă pe oamenii ăștia să facă pușcărie duminica, e de o cruzime fără precedent”, a comentat jurnalistul, pentru Digi24.

Acesta ia în calcul ca persoanele ce vor face detenție la domiciliu să primească, la rândul lor, despăgubiri pentru condițiile grele în care au fost nevoite să stea: ”Nu știu cum de nu s-au gândit, e posibil ca în detenția la domiciliu să intervină niște condiții grele de detenție: li se sparge o țeavă, o conductă de apă, se oprește curentul, se opresc gazele, se întâmplă. Și atunci trebuia să prevadă și pentru asta, pentru condiții grele de detenție un 10-15 mii de euro la sfârșitul anilor pe care îi stau acasă”.

Cristian Tudor Popescu s-a referit apoi și la deputatul PSD Cătălin Rădulescu, mai cunoscut sub numele de ”deputatul Mitralieră”: ”Domnul acesta, nici măcar Mitralieră nu-mi vine să-i spun, mitralieră e un cuvânt nobil, despre Păcănea i-aș spune – păcănele, singular păcănea. Spune să se rejudece toate procesele din 2009 încoace. Din nou, e inuman. De ce să se rejudece? Să-i declare pe toți nevinovați pentru că s-au găsit protocoalele astea acum, să-i declare pe toți nevinovați, să le dea și niște despăgubiri bunișoare pentru suferințele îndurate, să-i cheme pe Bica din Costa Rica, și pe Udrea, pe Mazăre din Madagascar, pe Ghiță din Serbia, unde săracii sunt surghiuniți, aidoma disidenților de pe vremea lui Ceaușescu, care însă nu sufereau atât de mult pe cât suferă ei astăzi”.

Cristian Tudor Popescu a mai declarat, pentru Digi24, că românii nu sunt atât de interesați de Legile Justiției și de protocoale, fiind mai preocupați de prețuri și de creșterea inflației. 
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   Catalin Radulescu,   PSD