Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CTP: ”Cercetătorii britanici de la Universitatea Daddyngton au descoperit că Liviu Dragnea este nepotul lui Nicolae Ceaușescu”

CTP: ”Cercetătorii britanici de la Universitatea Daddyngton au descoperit că Liviu Dragnea este nepotul lui Nicolae Ceaușescu”

Un articol de: B1.ro - 22 Mar 2018, 14:21
CTP: ”Cercetătorii britanici de la Universitatea Daddyngton au descoperit că Liviu Dragnea este nepotul lui Nicolae Ceaușescu” Politică

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul caracteristic informația conform căreia Cambridge Analytica a încercat să îl angajeze pe un consultant politic britanic care să lucreze pentru PSD.

Cambridge Analytica se află în mijlocul unui scandal de proporții după ce s-a descoperit că aceasta a folosit datele personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, fără acordul acestora, pentru a transmite știri, multe dintre ele false, care să încline balanța în favoarea lui Donald Trump, în campania prezindențială din SUA, și în beneficiul taberei pro-Brexit, în Marea Britanie. Și Facebook a fost afectat de acest scandal.

Jurnaliștii de la The Associated Press au notat că un consultant britanic ar fi fost contactat de reprezentanții acestei companii, care i-au făcut oferta de a lucra pentru PSD la alegerile parlamentare din 2016, ofertă pe care acesta a refuzat-o.

”Dacă PSD ajunge să utilizeze serviciile Cambridge Analytica, așa cum se pare că au dorit, dar nu s-au înțeles din preț, niște români mândri că sunt români, dar cam leneși, precum și prietenii lor, ar primi, numai pentru ei, cu puțin înainte de votul pentru prezidențiale, nu îndemnul „Votați Dragnea!”, dar următoarea „știre”: „Cercetătorii britanici de la Universitatea Daddyngton, după analize ADN efectuate în județele Olt și Teleorman, anunță o descoperire de ultimă oră: Liviu Dragnea este nepotul lui Nicolae Ceaușescu”. E foarte probabil ca respectivii s-o ia din loc spre secția de votare”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   Cambridge,   Facebook,   PSD,   Liviu Dragnea