Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CTP critică reacția lui Dăncilă la tragedia din Colectiv: ''Femeia asta nu e om''

CTP critică reacția lui Dăncilă la tragedia din Colectiv: ''Femeia asta nu e om''

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 23:30
CTP critică reacția lui Dăncilă la tragedia din Colectiv: ''Femeia asta nu e om'' Politică

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri reacțiile pe care le-au avut Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea pe 30 octombrie, când s-au comemorat 3 ani de la incendiul din ”Colectiv”, cea mai mare tragedie din istoria postdecembristă a României.

Reamintim că, întrebați ce mesaj au de transmis familiilor victimelor, Viorica Dăncilă n-a fost în stare să scoată nici două cuvinte, iar Liviu Dragnea a exploatat politic suferința oamenilor, dând din nou de înțeles că la mijloc a fost o mână criminală, un complot menit să ducă la dărâmarea Guvernului Ponta: ”Zeci de copii au fost uciși în acea noapte. (...) Ceva i-a ucis”. (Detalii AICI)

”De ce spune Dragnea lucrul ăsta este foarte clar. Aceeași manipulare: aluzia care tot e răspândită de propagandăii PSD că Iohannis a pus foc, pentru că a spus atunci ” a trebuit să moară oameni, ca să plece Ponta din funcția de premier”. Pe baza acestor fraze rezultă cu evidență că Iohannis, cu tehnică din străinătate, a pus focul să-l dea jos pe Ponta. Să nu cumva să credeți că pe Ponta l-a dat jos Dragnea! Doamne ferește! Iohannis l-a dat, omorând oameni! Ăsta este acel ”ceva i-a ucis” al lui Dragnea”, a declarat jurnalistul, pentru Digi24.

Cât despre reacția Vioricăi Dăncilă, Cristian Tudor Popescu a afirmat: ”Nu e om. Am scris odată un text, „Femeia nu e om”, cu 25 de ani în urmă, și mi-am luat pentru textul ăla, Dumnezeule! Culmea este că în acel text, la sfârșit, spuneam că femeia nu e om pentru că e mai aproape de Dumnezeu decât bărbatul, asta era ultima frază din text. Dar se pare că nu au avut răbdare să citească, au rămas la titlu.

Femeia nu e om, spuneam, dar femeia asta nu e om. Nu ești om dacă nu răspunzi. Putea să răspundă în orice fel. Putea să spună: Dumnezeu să-i ierte, să-odihnească, de pildă. Putea să spună: păcat de viețile lor, că erau tineri. Putea să spună: foarte bine că au murit, că erau niște sataniști și drogați, ce căutau acolo? Și asta era o reacție umană. Dar ca să spui: mulțumesc, mulțumesc, de două ori și să te uiți ca... am trei variante: capra-n grâu (o scoatem, că avem o cacofonie), râma-n piatră sau curca-n lemne...

Nici măcar nu a rămas în neomenia ei până la capăt. Și asta i-ar fi dat măcar o boare de umanitate. Să tacă dracului din gură – mă adăpez, cum zicea dl Iliescu, mă adăpez și eu de la dl Dragnea, dacă a zis al treilea om în stat, cum să nu zic și eu? Să tacă, să nu trimită comunicatul ăla, să o lase așa cum a căzut  sau cum spunea Dan Iosif, Dumnezeu să-l ierte, laso-n sânge!”.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   Liviu Dragnea,   Viorica Dancila,   Colectiv