Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Turcu, fost traficant de minore, a ajuns consilier județean în Vaslui. El se va ocupa de protecţia copiilor și de învăţământ

Cristian Turcu, fost traficant de minore, a ajuns consilier județean în Vaslui. El se va ocupa de protecţia copiilor și de învăţământ

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Noi 2020, 14:25
Cristian Turcu, fost traficant de minore, a ajuns consilier județean în Vaslui. El se va ocupa de protecţia copiilor și de învăţământ Foto: Turcu Cristian / Facebook Politică

Cristian Turcu, fost condamnat pentru trafic de minore, a fost învestit, luni, consilier judeţean în cadrul CJ Vaslui. Ca o ironie a sorţii, el va face parte şi din comisiile de specialitate ale Consiliului Județean, una dintre ele fiind cea de protecţie socială, protecţie copii, învăţământ, familie, cultură, culte şi sport, informează Adevărul. Turcu este și consilierul personal al lui Dan Marian, vicepreşedintele Consiliului Județean. La alegerile locale, el a candidat din partea ALDE.

 

Cristian Turcu, fost condamnat pentru trafic de minore, consilier județean în Vaslui

 

Luni, Cristian Turcu (36 de ani) a depus jurământul în calitate de consilier judeţean în Vaslui. 

În 2010, el a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a racolat două surori minore, pe care le-a vândut cu 1.000 de euro unui proxenet, în scopul exploatării sexuale în Italia. El a considerat fapta „o greşeală a tinereţii”.

În timpul campaniei electorale, când s-a adus în discuție trecutul său infracțional, Cristian Turcu a susținut că este victima unor atacuri politice din partea celor de la PNL și a prezentat un cazier ”curat”. El a obținut reabilitarea în 2016, în urma unei solicitări la Tribunalul Vaslui. 

 

Cristian Turcu a racolat două minore pentru a fi duse la prostituție în Italia

 

Cristian Turcu a ajuns să fie anchetat la vârsta de 25 de ani când, fiind DJ într-o discotecă din Vaslui, a cunoscut două surori minore, cărora le-a propus să meargă în Italia pentru a practica prostituţia. El a încercat să le convingă, profitând de starea financiară precară şi relaţiile proaste pe care cele două fete le aveau cu părinţii.

„I-am spus că mie mi-e frică şi nu am curaj să plec; el mi-a spus că nu consideră că este aşa de periculos şi că poţi să lucrezi la cameră, la stradă sau pe internet”, a spus una dintre fete anchetatorilor.  A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Până la urmă, Turcu a reușit să le convingă pe cele două fete să fugă de acasă. El le-a dus apoi proxenetului care urma să le transporte în Italia.

„La un moment dat Cristian Turcu a ieşit din bar şi au lipsit 2-3 minute (…) pe drum am întrebat-o pe G. ce bani i-a dat lui Cristian Turcu pentru noi, şi aceasta ne-a spus că Turcu Cristian  şi-a primit deja plata, respectiv suma de 1.000 euro atunci când ne-am întâlnit la barul din staţia Peco”, le-a spus anchetatorilor una dintre minore.

Proxeneții le-au învățat pe fete să-și mintă părinții că sunt plecate la muncă pe litoral. Însă mama lor s-a prins că e ceva în neregulă, când ele au sunat-o cu număr ascuns, și a alertat Poliția. 

Proxenetul şi cele două surori au încercat să iasă din ţară prin Punctul de trecere a frontierei Nădlac  dar nu li s-a permis ieşirea, deoarece minorele nu aveau procură de la părinţi, informează Adevărul.

Ulterior s-au prezentat la Vama Jimbolia și călătoria s-a oprit acolo, căci polițiștii de frontieră și-au dat seama că ceva nu e în regulă și, la verificările efectuate, au aflat că fetele sunt date în căutare. Ele au fost apoi duse la un centru de cazare a minorilor.

În fața instanței, Cristian Turcu şi-a recunoscut parţial faptele.

„Acesta a recunoscut că a fost contactat de inculpatul Ciuraru  Adrian şi că i-a propus să caute fete pentru a fi duse în Italia, însă a susţinut, fără temei, că nu a ştiu că cele două minore urmau să fie exploatate sexual în Italia”, se arată în hotărârea Tribunalului Vaslui, citată de Adevărul.

În comuna prahoveană Șotrile, primarul ales Bogdan Davidescu a fost invalidat de instanță deoarece acesta a fost condamnat definitiv pentru pornografie infantilă. El a anunțat că va candida din nou.