Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristiana Anghel se plânge că are bani puțini: E bătaie de joc. Un judecător are de 15 ori salariul minim și eu am de trei ori salariul minim. Nu se poate ca un specialist, nici măcar procuror, de la DNA, să ia dublu decât iau eu

Cristiana Anghel se plânge că are bani puțini: E bătaie de joc. Un judecător are de 15 ori salariul minim și eu am de trei ori salariul minim. Nu se poate ca un specialist, nici măcar procuror, de la DNA, să ia dublu decât iau eu

Un articol de: - 04 Iun 2015, 08:52
Politică

Senatoarea Cristiana Anghel s-a plâns jurnaliștilor de la Știri pe surse de indemnizația prea mică pe care ea o primește. Ea consideră că grila de salarizare ”e întoarsă cu josul în sus” și ”o bătaie de joc”.

”Indemnizația e mică, e bătaie de joc. Eu am acum dublu față de cât aș fi avut ca profesor la clasă. Nu se poate. Adică un judecător are de 15 ori salariul minim și eu am de trei ori salariul minim. Ești demnitar totuși”, a declarat revoltată Cristiana Anghel.

”Sunt judecători și procurori care sunt plătiți cu 200 de milioane pe lună, dar tot iau șpagă. Dacă nu e caracter, nu e caracter. Oricum ca respect pentru parlamentari, nu se poate ca un specialist, nici măcar procuror, de la DNA, să ia dublu decât iau eu. Deci grila e întoarsă cu josul în sus”, s-a mai plâns senatoarea.

În plus, nici beneficiile nu ar fi ceea ce crede lumea. ”Unii îți închipuie – ”ah sunt plini de bani” – toată lumea vorbește ”aveți 100 de milioane suma forfetară”. Banii ăia nu sunt ai mei. Pentru ăia dau socoteală, prezint chitanțe, ștate de plată, dovada faptului că am depus salariu la bancă, plătim și noi ca orice angajator taxe. La  mașină ne dau 7 litri de benzină, ne decontează. Păi cât e la mașină? În București asta consumi 7 litri la suta de kilometri? Se duc 11 - 12 de voie”, a mai spus Anghel.

”Președintele țării are buget pentru ieșirile externe de 1 milion de euro pe an. Senatul tot, 160 de parlamentari, are 1 200 000. Ți se pare drept și corect? Și toată lumea spune că parlamentarii mănâncă banii de pomană. Păi uite-te și în grădina celuilalt. Uite-te în grădina CSM-ului că au plecat cu 30 de oameni și au ajuns 270. La ANI, un angajat are un salariu cât au eu indemnizația”, a continuat aceasta.

Citeşte mai multe despre:   cristiana anghel,   salarii,   indemnizatii,   Parlamentul Romaniei,   judecători,   procurori