Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Criteriile de integritate, eliminate din noul statut al PDL

Criteriile de integritate, eliminate din noul statut al PDL

Un articol de: - 05 Mar 2011, 15:04
Criteriile de integritate, eliminate din noul statut al PDL Foto: evz.ro Politică

PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul formaţiunii propuse de Colegiul Director, eliminând criteriile de integritate cu şapte abţineri şi trei voturi împotrivă, aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu. Cei trei sunt cunoscuţi drept grupul reformator din PDL, propunerile lor fiind mai tot timpul greu digerabile pentru "greii" partidului.

Vezi aici declaraţiile lui Cristian Preda şi ale Monicăi Macovei

Două dintre cele şapte abţineri le-au aparţinut lui Valeriu Tabără şi Teodor Paleologu.

Vineri după-amiază, Colegiul Director al PDL a dezbătut introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii. 
Potrivit unor surse din PDL, membrii Colegiului Director au decis, vineri seară, respingerea propunerii de modificare a statutului conform căruia membrii PDL trimişi în judecată sunt automat suspendaţi din cadrul partidului.

Unul dintre liderii PDL, Elena Udrea, a declarat că în Colegiul Director s-a decis ca suspendarea unui membru PDL să se poată face indiferent dacă se începe urmărirea penală sau dacă există doar o plângere, în funcţie de gradul în care aceasta afectează imaginea partidului.

La întâlnirea de vineri, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că membrii Colegiului Director au optat pentru actualul statut în privinţa sancţiunilor, în timp ce problema suspendării membrilor trimişi în judecată va fi analizată şi reglemenată printr-un cod etic.

Totodată, membrii Colegiului Director au decis ca derogarea de la criteriul vechimii necesară pentru candidații la funcțiile de conducere să poată fi făcută la cerere. De asemenea, Colegiul Director a hotărât să propună Consiliului Național de Coordonare ca cei patru vice-președinți ai partidului și secretarul general să fie aleși prin vot uninominal.

Printre modificările aduse statutului se numără și aceea că membrii care doresc să promoveze o moțiune pentru obținerea conducerii partidului trebuie să depună proiectul cu cel puțin 30 de zile înainte, față de 40 cum este în prezent, și să obțină semnăturile a 35 de membri care formeză partidul de promovare.

Colegiul Director a propus conducerii democrat-liberale organizarea Convenției Naționale pe data de 14 mai, la Palatul Parlamentului.


Vezi aici ce a declarat Emil Boc la sedinta CNC

Citeşte mai multe despre:   Cristian Preda,   Monica Macovei,   Sever Voinescu,   Elena Udrea