Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cseke Atilla, ministrul Dezvoltării: O să lansăm programul construcției de creșe în țară. Suntem pe ultimul loc în Europa în privința numărului de locuri disponibile în creșe (VIDEO)

Cseke Atilla, ministrul Dezvoltării: O să lansăm programul construcției de creșe în țară. Suntem pe ultimul loc în Europa în privința numărului de locuri disponibile în creșe (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Feb 2021, 12:10
Cseke Atilla, ministrul Dezvoltării: O să lansăm programul construcției de creșe în țară. Suntem pe ultimul loc în Europa în privința numărului de locuri disponibile în creșe (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Cseke Atilla, ministrul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, a anunțat vineri că va fi lansat programul construcției de creșe la nivel național, „o necesitate stringentă” în contextul în care, spune demnitarul, România ocupă ultimul loc la nivel european în ceea ce privește numărul de locuri disponibile în creșe.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cseke Atilla, ministrul Dezvoltării, despre programul privind construcția de creșe

 

„O să lansăm acest program al construcției de creșe în țară, pentru că e o necesitate stringentă. Suntem pe ultimul loc în Europa în privința numărului de locuri disponibile în creșe. Suntem în faza de proiectare a celor trei proiecte-tip de creșe pentru patru grupe, șase grupe și 10 grupe de copii, pentru a putea să îl trecem prin faza de avizare din punct de vedere tehnic, după care poate să urmeze punerea la dispoziție de către UAT-uri a terenurilor disponibile pentru aceste construcții de creșe”, a declarat Cseke Atilla, vineri, la Palatul Parlamentului.

În aceeași serie de declarații, demnitarul a vorbit și despre obiectivele de investiții ale CNI, dar și despre programul de cadastrare sectorială.

„La Compania Națională de Investiții, anul acesta, preconizăm finalizarea a 237 de obiective de investiții. Anul trecut, acest număr a fost 88, deci este o creștere semnificativă. Bugetul ne permite acest lucru. Pe partea de săli polivalente și săli de sport, vor fi finalizate 57 în întreaga țară. Cele mai mari și ca și valoare importante sunt cele de la Pitești și Oradea. Urmează să vedem pe săli de sport, săli polivalente unde vom porni. Ca documentație, pot să vă spun că în fază avansată sunt cele din Timișoara și Brașov, și Suceava. Ne vom apleca și asupra altor solicitări în mod evident, pentru că acest program este unul de succes”, a spus ministrul.

Știre în curs de actualizare

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Citeşte mai multe despre:   Cseke Attila,   Ministerul Dezvoltarii,   constructie crese