Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Tudor Popescu îl face PRAF pe Victor Ciorbea: „Așa ceva nu a făcut nici Ceaușescu”

Cristian Tudor Popescu îl face PRAF pe Victor Ciorbea: „Așa ceva nu a făcut nici Ceaușescu”

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 09:49
Politică

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a criticat dur pe avocatul poporului, Victor Ciorbea, după ce acesta nu și-a delegat atribuțiile de sesizare la Curtea Constituțională a ordonanțelor de urgență către adjuncții săi.

De asemenea, CTP a reacţionat acid la informaţia dată de avocat conform căreia instituția pe care o conduce este o autoritate publică unipersonală, autonomă și independentă, susţinând că „aşa ceva nu a făcut nici Ceauşescu”, potrivit stiripesurse.ro.

Este o colecţie de frustrări acest personaj, care acum a găsit ocazia să spună: eu sunt unicul, de neînlocuit, de nesuplinit, nu există nimeni care să mă înlocuiască, doar dacă vreau eu. Dar dacă murea Ciorbea, cum era cu unipersonalul? Să pronunţi cuvântul , aşa ceva nu a făcut nici Ceauşescu, nu veţi găsi în toate discursurile lui să spună: aşa am decis eu!. În ultimele lui cuvinte, în Piaţă spunea: voi propune Comitetului să fie a doua capitală la Târgovişte şi 100 lei în plus. Dar nu spunea: «vi le dau eu, ci o să propun şi am speranţe că o să fie acceptată propunerea mea». Iată că Ciorbea spune asta. Cum să existe o funcţie care să fie executată de o singură persoană cu nume şi prenume, în democraţie? Adică atunci când preşedintele nu poate să-şi exercite atribuţiile există soluţie de înlocuire, nu poate el, poate preşedintele Senatului, al Camerei, prim- ministrul, primarul general al Capitalei, deci merge această delegare de responsabilitate. Cum să fie o funcţie îndeplinită de o singură persoană? Şi acum unde am găsit asta? La Victor Ciorbea. Omul are frustrări multe. Este o colecţie de frustrări acest personaj, care acum a găsit ocazia să spună: «Eu sunt unicul, de neînlocuit, de nesuplinit, nu există nimeni care să mă înlocuiască, doar dacă vreau eu». Dar dacă murea Ciorbea, cum era cu unipersonalul? El spune: «Nu deleg, adică dacă nu fac eu, muriţi!». Ca un chirurg care spune că pleacă, că are nuntă, dar «să nu opereze nimeni în locul meu, nu vine nimeni, doar eu». Va rămâne în istorie cu acest cuvânt «unipersonal»”, a explicat Cristian Tudor Popescu.


 


 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Tudor Popescu,   Victor Ciorbea