Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cum a răspuns Ursula von der Leyen scrisorii în care Marcel Ciolacu avertiza că România „alunecă spre o cale nedemocratică”

Cum a răspuns Ursula von der Leyen scrisorii în care Marcel Ciolacu avertiza că România „alunecă spre o cale nedemocratică”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 20 Apr 2021, 18:40
Cum a răspuns Ursula von der Leyen scrisorii în care Marcel Ciolacu avertiza că România „alunecă spre o cale nedemocratică” foto: Hepta.ro / DPA Images / Etienne Ansotte Politică

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a răspuns scrisorii primite de la liderul PSD, Marcel Ciolacu, în luna martie. Șefa executivului comunitar s-a referit la reformele în domeniul politicilor fiscale, la modalitatea de schimbare a Avocatului Poporului și la elaborarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Luna trecută, Ciolacu îi scrisese lui von der Leyen că România „alunecă spre o cale nedemocratică”. 

 

Răspunsul Ursulei von der Leyen pentru Marcel Ciolacu

 

Despre PNRR, președinta Comisiei Europene a scris că acesta trebuie elaborat cu participarea tuturor actorilor relevanți: autorități, patronate, sindicate și societatea civilă. Contribuțiile fiecăruia în parte trebuie să se regăsească în document, a mai punctat ea.

Von der Leyen a mai scris că autorităţile române trebuie să regândească politicile fiscale pe termen mediu pentru a asigura sustenabilitatea datoriilor. În același timp, trebuie să aibă grijă să facă tot mai multe investiții.

Șefa C.E. s-a mai referit în scrisoare și la intențiile autorităților de la București privind schimbarea Avocatului Poporului. Aceasta a susținut că, deși eliberare din funcție e o prerogativă a Parlamentului român, demersurile trebuie făcute prin dialog şi consens pentru respectarea practicilor europene în materia statului de drept. 

 

Ce i-a scris Marcel Ciolacu Ursulei von der Leyen

 

Luna trecută, președintele PSD a trimis o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care a susținut că România „alunecă spre o cale nedemocratică”.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Ciolacu a denunțat în scrisoare „atacul public și radical al Guvernului împotriva Avocatului Poporului, a membrilor Curții Constituționale a României și Consiliului Superior al Magistraturii”.

Liderul social-democraților s-a mai plâns că partidele din actuala coaliție de guvernare au forțat adoptarea bugetului pe acest an, fără să accepte vreun amendament, și că Planul Național de Redresare și Reziliență la care au lucrat acestea nu a fost discutat în Parlament.

Ciolacu a insistat că Guvernul a politizat acordarea banilor din buget și a fondurilor europene.

Citeşte mai multe despre:   Ursula von der Leyen,   Marcel Ciolacu,   PSD,   Avocatul Poporului,   Guvernul Cîțu,   PNRR,   reforma fiscala