Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cum explică un fost premier ucrainean legea adoptată de Ucraina, care pune în pericol identitatea românilor din statul vecin! Iațeniuk ar putea avea origini românești

Cum explică un fost premier ucrainean legea adoptată de Ucraina, care pune în pericol identitatea românilor din statul vecin! Iațeniuk ar putea avea origini românești

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Apr 2019, 11:15
Sursă: Wikipedia / Vadim Chuprina Politică

Legea privind utilizarea limbii ucrainene ca limbă de stat, adoptată astăzi în Parlament, este un document important care formează baza statalității, a declarat Arseni Iațeniuk, liderul partidului „Frontul Popular”, după ce Rada Supremă de la Kiev a adoptat în a doua lectură  cu 278 de voturi  legea „privind asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de  stat”, notează Libertatea Cuvântului cu referire la serviciul de presă al partidului „Frontul Popular”, notează Libertatea Cuvântului, potrivit lyberti.com.

Astfel, Iațeniuk a mulțumit echipei „Frontului Popular”„care  a elaborat acest proiect de lege și a luptat pentru ca el să fie adoptat”.

„Limba ucraineană este sufletul Ucrainei și al fiecărui ucrainean. Limba este pilonul națiunii”, a spus Iațeniuk.

Publicația menționează că ex–premierul Arseni Iațeniuk (44 de ani) este liderul partidului „Frontul Popular”, care are una dintre cele mai numeroase grupuri în Rada Supremă. Iațeniuk este originar din Cernăuți și deseori revine la baștină, unde locuiesc părinții săi. Putem presupune că în perioda interbelică, bunicii lui Iațeniuk dețineau cetățenia română.

 
 
 
Loading...