Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cum se contrazice Antonescu: De la „CCR este o rușine”, la „deciziile Curții sunt corecte și previzibile”

Cum se contrazice Antonescu: De la „CCR este o rușine”, la „deciziile Curții sunt corecte și previzibile”

Un articol de: - 10 Iul 2012, 10:48
Cum se contrazice Antonescu: De la „CCR este o rușine”, la „deciziile Curții sunt corecte și previzibile” Politică

Președintele interimar Crin Antonescu pare să nu se decidă la ce părere rămâne în ceea ce privește deciziile CCR, creând confuzie în rândul opiniei publice. Dacă în urmă cu o săptămână acesta declara că CCR este o „rușine” și vorbea despre revocarea judecătorilor Curții, în urmă cu o zi, Antonescu a declarat că deciziile CCR privind suspendarea lui Traian Băsescu, precum şi revocările şefilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga şi Roberta Anastase au fost corecte şi previzibile.

„Sunt decizii corecte. Sunt decizii previzibile din punctul nostru de vedere şi demonstrează încă o dată ceea ce era de demonstrat, şi anume că nu a avut loc nicio lovitură de stat, niciun fel de derapaj de la democraţie şi că toate aceste acţiuni politice au fost perfect constituţionale şi încadrabile în statul de drept”, a declarat Antonescu, luni seară, după hotărârile anunţate de CCR.

Antonescu a precizat că se va implica în campania privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu în condiţiile interimatului prezidenţial, însă nu în numele unui partid.

În 2 iulie, acelaşi Crin Antonescu a arătat că pentru suspendarea președintelui este nevoie, mai întâi, de revocarea judecătorilor CCR, instituție rușinoasă în opinia sa, lucru ce poate fi făcut de Parlament și Guvern, juriștii USL lucrând deja la acest lucru.

"Este o rușine, în următoarele trei-patru zile sper să rezolvăm această chestiune. Dacă rezolvăm cu CCR-ul, putem începe suspendarea",
a explicat atunci Crin Antonescu.

Luni, judecătorii CCR au anunțat că revocarea lui Blaga și Anastase este constituțională și că procedura de suspendare a lui Băsescu a fost respectată. De asemenea, s-a hotărât că restrângerea atribuțiilor CCR, că modificarea legii în acest sens a fost neconstituțională.

Citește AICI mai multe despre deciziile CCR

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu