Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 // Tot ce trebuie să știe românii din diaspora despre votul din acest an. Aceștia au trei zile la dispoziție pentru a se prezenta la urne

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 // Tot ce trebuie să știe românii din diaspora despre votul din acest an. Aceștia au trei zile la dispoziție pentru a se prezenta la urne

Un articol de: Sebastian Pricop - 08 Noi 2019, 10:19
Politică

Votul în cadrul alegerilor prezidențiale începe încă de vineri în diaspora. Pentru prima dată în istorie, românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a își exercita dreptul la vot.

Astfel, secții de votare se vor deschide în diaspora, vineri 8 octombrie, de la ora locală 12:00 și se vor închide la 21:00.

VEZI LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN DIASPORA - UNDE VOTEAZĂ FIECARE ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

Sâmbătă și duminică programul va fi unul ma lung, iar românii vor putea să voteze între orele 7:00 și 21:00.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând, în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora locală 23:59.

VEZI LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN DIASPORA - UNDE VOTEAZĂ FIECARE ROMÂN DIN STRĂINĂTATE

În total, românii din diaspora vor avea la dispoziție 835 de secţii de votare, față de 294 câte au fost la prezidențiale din 2014 sau 441 la europarlamentarele și referendumul din 26 mai.

 
Loading...