Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cum arată şi ce face acum Mona Muscă, la 13 ani de când a ieşit din politică

Cum arată şi ce face acum Mona Muscă, la 13 ani de când a ieşit din politică

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Aug 2020, 16:37
Cum arată şi ce face acum Mona Muscă, la 13 ani de când a ieşit din politică Galerie foto (4) Politică

Mona Muscă, ajunsă acum la 71 de ani, a fost un membru marcant al PNL şi a ocupat mai multe funcţii importante de-a lungul celor 11 ani, cât timp s-a aflat pe scena politică din România.

 

Cum arată Mona Muscă în 2020, în Galeria Foto.

 

Cu ce se ocupă?

 

Mona Muscă a dispărut din prim-planul vieţii publice de la noi în urmă cu aproximativ 13 ani. S-a aflat că a colaborat cu Securitatea, iar asta a reprezentat finalul carierei în politică. Femeia trăieşte în aceste zile într-o căsuţă din Caraş-Severin şi a putut fi văzută de-a lungul timpului rar la anumite evenimente culturale: lansări de film sau carte. Se pare că fosta PNL-istă doreşte să-şi trăiască anii bătrâneţii în tihnă, departe de lumina reflectoarelor. Aceasta a încărunțit și este total de nerecunoscut. A acumulat și câteva kilograme, dar și-a păstrat coafura care a consacrat-o. Mona Muscă are grijă de soțul ei în vârstă de 85 de ani și pleacă periodic în Statele Unite ale Americii ca să-și vadă fiica și pe cei doi nepoți.

 

De ce a "dispărut" Mona Muscă?

 

În vara anului 2006, Mona Muscă a intrat în centrul unor dezbateri publice legate de colaborarea ei cu fosta Securitate, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității considerând că a făcut poliție politică. În martie 2007, ca urmare a deciziei definitive a Curții de Apel de a respinge contestația depusă asupra verdictului Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității, care a stabilit că Mona Muscă a făcut poliție politică, Muscă și-a anunțat demisia din Parlament și din Partidul Liberal Democrat.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

 

Care sunt cele mai importante borne din cariera ei politică?

 

Între anii 1996 și 2004 a fost deputat de Caraș-Severin din partea PNL, (aleasă în 1996 pe listele CDR), iar din 2004 deputat, aleasă inițial din partea PNL București, pe listele Alianței Dreptate și Adevăr. În intervalul decembrie 2004 - ianuarie 2005, a fost membru în Biroul Permanent și Vicepreședinte al Camerei Deputaților. 1995 - 1996—conduce Departamentul de Imagine și Mass-Media al PNL, 1996 - 2000—membru în Biroul Permanent al PNL, Coordonator al Departamentului de Imagine și Mass-Media al PNL, 1996 - 2000—vicepreședinte al PNL pe direcția strategică, parteneriatul cu societatea civilă, 2001 - 2005—membru al Biroului Executiv al PNL, 2005 (iulie) - a demisionat din funcția de Vicepreședinte al PNL. A fost şi ministru al Culturii, vreme de 8 luni, în 2005, precum şi membru al Camerei Deputaţilor (2004-2007).

Citeşte mai multe despre:   mona musca