Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CCR a amânat pentru 27 iunie discuțiile privind validarea referendumului pe justiţie

CCR a amânat pentru 27 iunie discuțiile privind validarea referendumului pe justiţie

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Iun 2019, 11:59
CCR a amânat pentru 27 iunie discuțiile privind validarea referendumului pe justiţie Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Curtea Constituțională a amânat pentru 27 iunie dezbaterea rezultatelor referedumului pe justiție, convocat de președintele Klaus Iohannis pe 26 mai, informează G4Media, care citează surse din cadrul CCR.

Biroul Electoral Central a anunțat că referendumul a fost valabil, rezultatele sale valide îndeplinind cele două condiții prevăzute în legea 3/2000.

Potrivit Constituției, CCR ”veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia”.

De asemenea, legea de funcționare a Curții prevede că CCR veghează la respectarea procedurii de organizare a referendumului, confirmă rezultatele acestuia și decide asupra valabilității sale.

Cele două întrebări de la referendum au fost:

1 - Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?
2 - Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?
 

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   CCR,   Klaus Iohannis