Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Curtea Constituțională: Legea privind stabilirea prin HG a orarului referendumurilor e neconstituţională

Curtea Constituțională: Legea privind stabilirea prin HG a orarului referendumurilor e neconstituţională

Un articol de: - 24 Iul 2012, 17:03
Curtea Constituțională: Legea privind stabilirea prin HG a orarului referendumurilor e neconstituţională Politică

Curtea Constituțională a decis marți că este neconstituțională modificarea Legii 3/2000, care prevede stabilirea de către Executiv a programului referendumului printr-o hotărâre de guvern.

Plenul Curţii Constituţionale s-a întrunit, marţi, pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, mai multe sesizări, una dintre obiecţiile de neconstituţionalitate, formulată de 63 de deputaţi PDL, vizând prevederile Legii pentru modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

"În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile articolului unic pct.2 din Legea pentru modificarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului sunt neconstituţionale", se arată într-un comunicat al CCR.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.

CCR  decis marți după-amiază că prelungirea votului la referendum este constituţională. Astfel, românii vor vota între 7.00 şi 23.00. (Detalii AICI)

Citește AICI integral decizia Curții Constituționale.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 18 iulie, proiectul de lege de modificare a Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, în care a fost introdusă prevederea că "intervalul de timp pentru desfăşurarea referendumului naţional se va stabili prin hotărâre a Guvernului".

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   modificare