Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "Dacă un politician este dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică": Dovada că președintele Iohannis va respinge numirea lui Mihai Tudose (VIDEO)

"Dacă un politician este dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică": Dovada că președintele Iohannis va respinge numirea lui Mihai Tudose (VIDEO)

Un articol de: - 26 Iun 2017, 16:21
"Dacă un politician este dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică": Dovada că președintele Iohannis va respinge numirea lui Mihai Tudose (VIDEO) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Coaliția PSD-ALDE s-a prezentat la consultările de la Palatul Cotroceni cu propunerea de instalare în fruntea Guvernului a lui Mihai Tudose. Numai că, pentru a fi instalat în funcție este necesar ca președintele Klaus Iohannis să accepte desemnarea fostului ministru al Economiei.

Un detaliu din trecutul lui Mihai Tudose ar putea însă cântări greu în ascensiunea sa în fruntea Guvernului, și anume faptul că s-a dovedit că a plagiat teza de doctorat susținută la Academia Naţională de Informaţii a SRI. De altfel, acesta nici nu a dorit să nege acest aspect cerând retragerea titlului de doctor. (Detalii AICI)

"Dacă un politician este dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică": Dovada că președintele Iohannis va respinge numirea lui Mihai Tudose

Iar plagiatul se pare că va fi și motivul invocat de președintelui Klaus Iohannis când va respinge nominalizarea acestuia. Indiciile duc spre acest deznodământ mai ales că Iohannis a ținut un discurs în 3 octombrie 2016 la deschiderea anului universitar în care a precizat că un politician care e dovedit că a plagiat trebuie să se retragă.

"Este dăunător pentru societatea românească ca astfel de discuţii să se prelungească foarte mult. E nevoie de un răspuns clar, care se dă cu maximă celeritate. Nu interesează pe nimeni, domnule Ministru, cum se numeşte comisia aia, sau comitetul sau cine analizează, dar ne interesează pe toţi să avem un verdict clar, simplu, fără echivoc şi într-un termen rezonabil. Iar dacă un politician este dovedit ca plagiator, el trebuie să dispară din politică. Dacă un cadru universitar este dovedit că este plagiator, trebuie să dispară din universitate. Dar şi atunci când se dovedeşte că nu a plagiat, este nevoie, mai mult decât în cealaltă variantă, ca acest lucru să se constate în timp util, foarte clar, fiindcă bunul renume al unei persoane se distruge foarte uşor, dar de reclădit e foarte greu.

Şi odată ce a existat în spaţiul public o discuţie de un an de zile că unul a plagiat şi că a copiat, după un an de zile e foarte târziu şi apară un verdict că poate că nu a plagiat, fiindcă nu mai interesează pe nimeni. Omul rămâne cu ştampila de plagiator. Din acest motiv, pentru a-i sancţiona pe cei care au copiat şi pentru a salva bunul renume a celor care nu au copiat, este nevoie de proceduri rapide, clare, credibile. Iată de ce, printre altele, este nevoie de proiectul România Educată", a precizat Iohannis în 2016.