Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ''Oameni noi în politică''? Firma unui lider din Mişcarea lui Cioloş, contract de sute de mii de lei cu un Consiliu Județean condus de PSD

''Oameni noi în politică''? Firma unui lider din Mişcarea lui Cioloş, contract de sute de mii de lei cu un Consiliu Județean condus de PSD

Un articol de: B1.ro - 21 Oct 2018, 20:46
''Oameni noi în politică''? Firma unui lider din Mişcarea lui Cioloş, contract de sute de mii de lei cu un Consiliu Județean condus de PSD Politică

Mişcarea România Împreună, formațiunea condusă de Dacian Cioloş, strânge semnături pentru "Oameni noi în politică", în timp ce firma lui Dragoş Pîslaru, unul dintre lideri, are un contract de sute de mii de lei cu Consiliul Judeţean Brăila, condus de un membru PSD.

Fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș, Dragoș Pîslaru este manager general al companiei de consultanță strategică GEA Strategy & Consulting, informează stiripesurse.ro.

Pe 20 iunie 2018, această firmă a încheiat un contract de 206.900 lei plus TVA cu Consiliul Judeţean Brăila, instituţie condusă de Francisk Iulian Chiriac (PSD). Obiectul contractului îl reprezentă prestarea de "Servicii de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului intercomunitar 'Staţiunea Lacul Sărat - Judeţul Brăila'".

GEA Strategy & Consulting a mai avut contracte cu Ministerul Dezvoltării, condus la acea vremea de Sevil Shaideh, şi cu Ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb. 

Deși, scriptic, la jumătatea lui 2016 Pîslaru și-a vândut acțiunile, în 28 martie 2017 el figura pe lista acționarilor SC GEA Strategy & Consulting SA. Potrivit ONRC, în martie anul trecut, structura acținariatului arăta în felul următor: Civitta International OU Estonia, reprezentată de Adam Saulius Vaina (98%), Carmen Veronica Mariș (0,5%), Dragoș Nicolae Pîslaru (0,5%), Ioana Ivanov (0,5%) și Denisa Scutariu (0,5%), aceasta din urmă îndeplinind și funcția de administrator.