Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Lelia Munteanu: Dacian Cioloş, preşedintele partidului care sună a mârâit de protest, o glumă

Lelia Munteanu: Dacian Cioloş, preşedintele partidului care sună a mârâit de protest, o glumă

Un articol de: B1.ro - 11 Oct 2018, 12:02
Politică

Momentul penibil în care a fost implicat Dacian Cioloş la Iaşi în timp când o vânzătoare i-a dat cu flit când încerca să strângă semnături pentru noua sa campanie "Oameni noi în politică" este tratat ironic de către Lelia Munteanu.

Într-un editorial intitulat "Dacian Cioloş. O glumă", jurnalista porneşte de la întâmplarea din Iaşi pentru a aminti de o anecdotă care se potriveşte perfect cu toată discuţia "oameni vechi, oameni în politică".

"Preşedintele partidului care sună a mârâit de protest, MRÎ, a  poposit la Iaşi, ca să adune semnături pentru campania ”Oameni noi în politică”.

O vânzătoare dintr-un magazin n-a reuşit să priceapă diferenţa dintre vechi şi nou în bordelul politic şi l-a poftit afară pe Dacian Cioloş, pe motiv că-i goneşte clienţii.

Asta mi-a amintit, nici eu nu ştiu de ce, o anecdotă al cărei farmec sper să nu-l trădez traducând-o din idiş:

Iţik decide că a venit vremea să-şi însoare singurul fiu, pe Ştrul. Şi procedează conform tradiţiei, adresându-se unei peţitoare profesioniste, căreia îi cere să-i caute cea mai minunată noră din Galiţia. Peţitoarea se întoarce după trei săptămâni, anunţându-l că a găsit ce trebuie: ”E frumoasă de pică, e o gospodină fără cusur, e credincioasă ca nimeni alta - merge la sinagogă şi ştie toate rugăciunile pe de rost”. Iţik nu-şi mai încape în piele de bucurie, fata e ceea ce visase pentru Ştrul. Un singur amănunt îl mai roade. Îşi face curaj şi se adresează peţitoarei: ”Iartă-mă, pot să te întreb ceva?”. Femeia îi face semn să vorbească fără ocoloşuri. ”E bună la pat?”, îngaimă Iţik , roşind până în vârful urechilor. ”Ei bine”, răspunde profesional peţitoarea, ”unii zic că da, alţii zic că nu”.", a scris Lelia Munteanu în Gândul.

Momentul de la Iaşi când vânzătoarea îi dă cu flit lui Dacian Cioloş poate fi urmărit AICI

Citeşte mai multe despre:   Dacian Ciolos
 
 
 
Loading...