Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Andronic: Treziți-l pe Klaus Iohannis! Cum a reușit un președinte ales cu un vot covârșitor să fie huiduit de oameni în primul an de mandat

Dan Andronic: Treziți-l pe Klaus Iohannis! Cum a reușit un președinte ales cu un vot covârșitor să fie huiduit de oameni în primul an de mandat

Un articol de: - 31 Aug 2015, 09:02
Politică

La deschiderea festivalului “George Enescu”, președintele Klaus Iohannis a fost huiduit de mulțime. Jurnalistul Dan Andronic comeantează acest fapt într-un articol pe Evenimentul Zilei și susține că președintele începe să aibă deja o problemă, care poate deveni structurală atâtat timp cât își dorește un al doilea mandat.

Cu toate că a câștigat alegerile prezidențiale având un vot popular covârșitor, Klaus Iohannis a dat semne că nu are de gând să fie un președinte popular. Stă izolat, își face concediile departe de oameni, iar atunci când iese prin lume, nu poate empatiza în mod eficient cu cei din jur. Deplasările sale în străinătate sunt marcate de știri legate de ținutele Primei Doamne, ceea ce poate fi un balast în absența unui discurs complex. Nu putem transforma orice vizită prezidențială într-un moment monden! Comunicările de la Cotroceni sunt monosilabice, iar în cele nouă luni de mandat nu identificăm un proiect major legat de soarta României. Nu-mi dau seama dacă nu i se propune o alternativă, sau Iohannis respinge categoric orice inițiativă”, a scris jurnalistul.

Andronic mai adaugă fatul că, în comparație Iohannis, ceilalți foști șefi de stat - Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu – au încercat să imprime României un anumit parcurs și să stabilească viteza cu care se produc schimbările și niciunuia nu i se poate imputa lipsa de acțiune.

Nici un președinte al României nu a fost atât de văduvit de legătura cu partea teoretică a unei guvernări. Pentru că indiferent ce ni se spune, românii votează în alegerile prezidențiale un om pe care îl mandatează să fie Conducător, nu Arbitru. Votul din aceste alegeri nu are nimic de-a face cu atribuțiile constituționale, ci cu dorința românilor de a echilibra puterea unui partid, alianțe, sau imagini de putere, alegând un om cu greutate în cea mai înaltă funcție a statului. Acest lucru l-au înțeles Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, fiecare în felul său încercând să imprime României un anumit parcurs și să stabilească viteza cu care se produc schimbările. Unele au reușit, altele nu, dar nici unuia nu i se poate imputa lipsa de acțiune”, a mai scria Dan Andronic.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   mandat
 
Loading...