Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Barna: 50 de milioane de euro pentru orice spital cu risc de incendiu (VIDEO)

Dan Barna: 50 de milioane de euro pentru orice spital cu risc de incendiu (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 23 Feb 2021, 21:47
Dan Barna: 50 de milioane de euro pentru orice spital cu risc de incendiu (VIDEO) Sursă foto: Facebook / Dan Barna Politică

Vicepremierul Dan Barna a declarat marți seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că sunt alocate 50 de milioane de euro disponibil ca orice spital din România să poată lua toate măsurile pentru a prevenii tragediile de tipul celei de la Spitalul Matei Balș.

Dan Barna: Tragediile din ultima perioadă ar trebui să fie un semnal de alarmă

 

„Avem, pe termen scurt, alocat 50 de milioane de euro disponibil ca orice spital din România, care are o secție cu risc suplimentar de incendiu, să poată să ia toate măsurile omenesc posibile, pentru că, întradevăr, un risc nu poți să-l elimini pe tot niciodată. Dar depinde foarte mult dacă sunt verificate la zi contactele, prizele, dacă se respectă cu strictețe regulile, să nu vină surse de incendiu, reșouri sau alte încălzitoare cu potențial de scântei. Adică este o componentă de infrastructură, de dotare, pentru care am alocat acești bani (…) Tragediile din ultima perioadă ar trebui să fie un semnal de alarmă”, a afirmat acesta.

Dan Barna  a adăugat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) are alocări dinstincte în domeniul sănătății.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Dan Barna: Se rambursează bani din PNRR doar dacă ți-ai atins rezultatele

 

Acesta a mai precizat că orice proiect asumat în PNRR trebuie ca până în 2026 să fie finalizat.

„La asta lucrăm și vreau să îi felicit pe colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și pe Cristian Ghinea, ministrul de acolo pentru că au făcut un tur de forță fără precedent în România în ceea ce înseamnă pregătirea acestui program. Au fost 3 săptămâni, aproape o lună de zile, de întâlniri cu 2-3 întâlniri pe zi de 2-3 ore cu fiecare minister în parte, cu mediul de afaceri, cu sindicatele, cu societatea civilă. Am avut surpriza pe care noi o cunoșteam că vin din zona mediului de afaceri proiecte unele chiar mai bine documentate și mai bine pregătite decât ceea ce au propus o parte din structurile statului și o parte din ministere. În momentul de față, toți acești paticipanți trimit formel finale sau formele consolidate de proiecte care să intre în acest PNRR, pentru că programul are o particularitate distinctă față de ceea ce eram noi obișnuiți să avem când vorbim de proiecte europene. Este ca un buzunar al bugetului. doar Se rambursează bani din PNRR doar dacă ai finalizat obiectivele, dacă ți-ai atins rezultatele. Dacă faci 60%, nu primești 60% din bani, nu primești nimic.S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

De aceea, dacă ne angajăm că reparăm 300 de vagoane, dacă nu avem 300 de vagoane reparate, nu primim niciun euro. Orice proiect asumat în PNRR trebuie ca până în 2026 să fie finalizat, cum se spune la cheie, indiferent că vorbim despre reformele de administrație, de sistem de pensii, de reformele care trebuie să însoțească aceste cheltuieli, fie că vorbim de bunuri și echipamente în cazul infrastructurii”, spune vicepremierul.

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna