Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Barna: Dacă nu ajungem la o pondere mare de populație vaccinată, ideea că ridicăm restricțiile se îndepărtează. Va trebui să sofisticăm campania de informare, trebuie să ajungem în comunități (VIDEO)

Dan Barna: Dacă nu ajungem la o pondere mare de populație vaccinată, ideea că ridicăm restricțiile se îndepărtează. Va trebui să sofisticăm campania de informare, trebuie să ajungem în comunități (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Apr 2021, 21:03
Dan Barna: Dacă nu ajungem la o pondere mare de populație vaccinată, ideea că ridicăm restricțiile se îndepărtează. Va trebui să sofisticăm campania de informare, trebuie să ajungem în comunități (VIDEO) Foto: Dan Barna / Facebook Politică

Vicepremierul Dan Barna, colider USR-PLUS, a declarat joi, pentru B1 TV, că România se află acum într-un vârf al ratei de vaccinare anti-COVID, dar asta nu va mai dura mult. Pentru ca ritmul de imunizare să se mențină, a explicat el, e nevoie de un efort colectiv. 

Barna a afirmat că e nevoie de o campanie de informare mai sofisticată, iar Guvernul trebuie să se îngrijească să ajungă cu mesajele sale și în micile comunități. De asemenea, e important ca acolo să contribuie și cei cu autoritate în zonă - medic de familie, preot, primar, învățătoare. Dan Barna a mai spus că rata de vaccinare va continua să fie ridicată deoarece vor ajuta și medicii de familie și vor funcționa și caravanele mobile. Totodată, vicepremierul a insistat că relaxarea restricțiilor depinde de vaccinare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Dan Barna, despre campania de vaccinare anti-COVID

 

„Faptul că de câteva zile suntem la circa 90.000 persoane vaccinate pe zi e o veste, o informație valoroasă și un lucru important. Am văzut speculații că nu mai sunt oameni pe listele de așteptare. Asta e pentru că s-a deschis posibilitatea, și e foarte folosită, de a se vaccina oamenii fără a mai sta la coadă.

Suntem practic în vârful ratei de vaccinare și va mai dura câteva zile anticipez, însă e foarte probabil că dacă nu continuăm această campanie și... E o bucată mare de Românie care fie din lipsă din informare, fie din credința în știrile false cu extratereștri, cipuri, roboți și alte inepții care umplu spațiul virtual.... Aici va fi marea provocare: să ajungem și la oamenii care nu urmăresc neapărat televizorul și care refuză vaccinarea fără să fie antivaxeri tradiționali. 

Pasul pe care-l facem, și de zilele viitoare se va materializa, e vaccinarea prin medicii de familie, că medicul are în jur o comunitate. Prin această nouă rețea pe care o dezvoltăm, împreună cu caravanele mobile, ne vom asigura că ținem cotele sus.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Dacă nu ajungem să avem o pondere mare de populație vaccinată, ideea că ridicăm restricțiile se îndepărtează. Oamenii asta trebuie să înțeleagă: dacă nu vor să se vaccineze, nici așteptarea să revenim la normal n-ar trebui s-o aibă”, a declarat vicepremierul Dan Barna, în emisiunea ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Acesta a insistat că imunizarea anti-COVID trebuie să fie un efort colectiv și a pus accentul pe comunicarea direcționată în și spre micile comunități locale.

De la nivelul Guvernului va trebui să sofisticăm campania de informare și de promovare, trebuie să coborâm în local în comunități. Am aflat o poveste aproape fabuloasă: Deci e total... România mereu surprinzătoare, să spun... Preotul dintr-un sat ne povestea că s-a dus și s-a vaccinat pe furiș, că medicul de acolo din sat e antivaccinist și le spunea oamenilor să nu se vaccineze. E exact invers decât cum ne-am putea gândi. De asta spun că e nevoie de efort la nivel local. Dacă direcționăm campania către oamenii care au un cuvânt greu în comunitate - medic de familie, preot, primar, învățătoare - cred că mai e spațiu mult pentru perioada următoare, a declarat vicepremierul Dan Barna, în emisiunea ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.
 

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   USR-PLUS,   campanie vaccinare,   vaccinare anti-COVID-19