Dan Barna, despre situaţia de la Spitalul Foişor: Această evacuare a adus „un disconfort semnificativ pacienților”, dar este „un cost acceptabil”

Dan Barna, despre situaţia de la Spitalul Foişor: Această evacuare a adus „un disconfort semnificativ pacienților”, dar este „un cost acceptabil”
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Vicepremierul Dan Barna, a precizat, într-o postare pe Facebook,că evacuarea pacienților din spitalul Foișor „nu are nimic plăcut sau lăudabil”, însă suntem „într-un război” cu boala COVID-19.

”Suntem într- un război. Inamicul se numeşte Covid – 19 si nu are niciun cod de onoare, principiu sau regulă. Într- un astfel de război în care fiecare minut poate să însemne o viaţă salvată, trebuie să faci ceea ce e de făcut, cu resursele, procedura si mijloacele de care dispui, chiar dacă nu sunt cele ideale. Da, evacuarea spitalului Foişor in aceste ore de seară şi noapte, nu are nimic plăcut sau lăudabil. Da, această evacuare a adus un disconfort semnificativ pentru pacienţii spitalului care sunt mutati sau externati intempestiv. A adus şi multă emotie pentru familiile lor. Imi pare rău de suferinţa şi momentele dificile prin care trec si le sunt recunoscător că prin sacrificiul pe care îl fac in aceste ore contribuie la acest efort de război comun la care fiecare ar trebui să avem înţelepciunea să o facem prin mesaje şi comportament echilibrat”, a scris Barna pe Facebook, distribuind clipul video în care secretarul de stat Raed Arafat explică operaţiunea de la Spitalul Foişor.

”Da, nu am avut până acuma de unde să învăţăm buna practică a evacuării de spitale dar efortul şi sacrificiul acestei seri, din care avem atâtea de învăţat, înseamnă nişte şanse în plus la viaţă pentru acei semeni ai noştri care au nevoie disperată în fiecare minut de mai mult oxigen in plămâni. Pentru fiecare inimă care va continua să bată si plămân care va continua să respire din noaptea asta cu oxigenul de la Foişor, supărarea justificată a celor mutaţi in această seară devine un cost acceptabil”, a spus Barna.

”În Spitalul de Ortopedie Foișor erau internați un număr de 105 pacienți. 13 dintre aceștia au fost transferați cu ambulanțe SMURD și SABIF: 1 la Elias,4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanța la domiciliu în Galați. Dintre ceilalți 92 pacienți, 25 erau programați pt intervenții chirurgicale iar 67 erau pacienți deja operați, care urmau sa fie externați la domiciliu”, potrivit comunicatului transmis de Ministerul Sănătății.

Zeci de pacienți de la Spitalul Foișor din București au fost evacuați vineri seară din unitatea medicală, care a fost transformată în spital suport COVID. Pacienții au fost evacuați pe tărgi și cărucioare.Mulți dintre ei au fost trimiși acasă. Totul s-ar fi întâmplat în contextul în care managerul Spitalului Foișor s-ar fi opus transformării acestuia în unitate suport COVID-19.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe