Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Barna, după „episodul Iordache”: „USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile” (VIDEO)

Dan Barna, după „episodul Iordache”: „USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile” (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 27 Oct 2020, 20:56
Dan Barna, după „episodul Iordache”: „USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile” (VIDEO) Sursă foto: Facebook / Dan Barna Politică

Dan Barna a vorbit, marți seară, în direct pe B1 TV, despre acuzațiile cu care s-a confruntat USR, în condițiile în care mai mulți lideri politici au imputat Uniunii că ar fi facilitat numirea lui Florin Iordache, autorul OUG 13, în funcția de președinte a Consiliului Legislativ. „Domnul Orban știa foarte bine că nu USR votase cu Florin Iordache”, susține fostul candidat la prezidențiale.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Dan Barna, președintele USR, în direct pe B1 TV

 

Referitor la „episodul Florin Iordache”, Dan Barna a declarat: „Acolo, lucrurile s-au clarificat foarte limpede și s-a văzut că de câte ori se încearcă o fumigenă dintr-aceasta se întoarce în față. Adică, într-adevăr, ceea ce a făcut atunci premierul Orban a fost un lucru pur și simplu greșit”.

Întrebat de Tudor Mușat ce a făcut „greșit” premierul Ludovic Orban, Dan Barna a răspuns: „Faptul că a colportat o informație falsă. Domnul Orban știa foarte bine că nu USR votase cu Florin Iordache. Informația era foarte clară și o deținea. Faptul că a încercat să lanseze în spațiul public acest dubiu evident că a fost clarificat în două zile și reacția și a mediului online, și a cetățenilor a fost una pe măsură. Mesajul pe care l-au dat colegii mei, lider de grup Cătălin Drulă, a fost exact în această logică. Cu această tipologie de premier noi nu vom putea colabora după alegeri. Astfel trebuie înțelese lucrurile și aici nu e niciun echivoc, și susțin pozițiile colegilor mei. Pentru că ori ne respectăm cuvântul și folosim adevărul ca resursă de a construi... pentru că dacă încercăm mereu să dăm și această ciupeală la prosteală, nu putem construi credibilitate. Or, ca să ai o bună guvernare, pe care noi o avem ca program în perioada următoare, așteptăm o loialitate pe care noi am oferit-o tot timpul. Pentru că USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile, cum că noi l-am fi votat pe Florin Iordache, ca să fiu foarte clar. Acela a fost un element care a adus multă tensiune ne-necesară în relația cu PNL”.

Ce spuneau președinții PNL și PMP după votul din Parlament care a consfințit numirea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ

 

Florin Iordache (PSD) a fost numit președinte al Consiliului Legislativ, în timp ce George Edward Dircă (USR) a fost numit președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ. După votul din Parlament, premierul Ludovic Orban declara că din analizarea rezultatelor reiese că USR a votat pentru Florin Iordache. 

Întrebat dacă USR a votat cu Florin Iordache, președintele PNL sublinia: „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatului USR la vicepreședintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage”.

La rândul său, Eugen Tomac, președintele PMP, declara „e clar că a fost o înțelegere politică” la votul din Parlament.Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

„Statuia moralității s-a prăbușit. Să spunem lucrurilor pe nume. Votul pentru Iordache de la PSD și Dircă de la USR a fost dat sigur de către parlamentarii celor două partide. Este dreptul lor să voteze cum doresc în Parlament, dar să o facă asumat! La fel s-a întâmplat și în această vară, când Bădălau a fost votat cu ambele mâini pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, dar nimeni nu a recunoscut, prevalându-se de secretul votului. În cazul votului de ieri, e clar că a fost o înțelegere politică. Noi îl votăm pe al vostru, voi - pe al nostru”, spunea, printre altele, Eugen Tomac.

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   USR