Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Barna: Parlamentul a pierdut o zi pentru ca PSD să se convingă că moțiunea sa de cenzură e ridicolă și nu poate fi votată. Azi am evitat o criză

Dan Barna: Parlamentul a pierdut o zi pentru ca PSD să se convingă că moțiunea sa de cenzură e ridicolă și nu poate fi votată. Azi am evitat o criză

Un articol de: Irina Mina - 31 Aug 2020, 19:42
Dan Barna: Parlamentul a pierdut o zi pentru ca PSD să se convingă că moțiunea sa de cenzură e ridicolă și nu poate fi votată. Azi am evitat o criză Sursă foto: Facebook / Dan Barna Politică

Președintele USR, Dan Barna, a scris, pe pagina sa de Facebook, că Parlamentul României a pierdut o zi pentru ca PSD să se convingă că moțiunea sa de cenzură e ridicolă și nu poate fi votată, adăugând că astăzi a fost evitată o criză politică.

 

Dan Barna: Parlamentul a pierdut o zi pentru ca PSD să se convingă că moțiunea sa de cenzură e ridicolă și nu poate fi votată

 

”Parlamentul României a pierdut azi o zi întreagă pentru ca un PSD iresponsabil să se convingă că moțiunea sa de cenzură e ridicolă și nu poate fi votată”, transmite liderul USR.

Acesta a adăugat că luni a fost evitată o criză politică, însă toate celelalte probleme ale țării rămân.

”Am fi putut să petrecem mai bine ziua aceasta discutând despre lucruri utile pentru cetățenii acestei țări: reducerea taxelor pe muncă, majorarea pedepselor pentru corupție în perioada stării de urgență și alertă, creșterea finanțării medicinei de familie, organizarea alegerilor locale de anul acesta în două zile. Nu în ultimul rând, am fi putut discuta despre eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali. Acești bani trebuie să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie de ei.

Azi în parlament am evitat o criză politică. Toate celelalte probleme ale țării rămân”, a transmis Barna.

 

PSD nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură

 Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!

Amintim că Partidul Social Democrat nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură, după ce, în sală, au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care numărul minim era de 233.

Astfel că, moţiunea de cenzură nu a mai fost votată.

Ulterior, premierul României Ludovic Orban a afirmat că „în ceea ce ne privește ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România”.

”În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât, e o moțiune de cenzură care nu e numai într-o sesiune extraordinară – a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august. Din punctul meu de vedere, este consumată în momentul de față”, a declarant el.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, referitor la una din pozițiile sale anterioare, când susținea că PSD și-a asigurat sprijinul a 250 de deputați și senatori astfel încât moțiunea de cenzură să fie adoptată, în urma eșecului a afirmat: „Astăzi nu au fost. După cum ați văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorumul, de a se da un vot pe moțiune. Eu v-am spus că dacă se va da vot pe moțiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moțiune”.

„A fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum”, a mai adăugat președintele social-democraților.

Totodată, președintele PSD a subliniat că își menține decizia de a propune partidului excluderea celor cinci social-democrați care au lipsit de la ședința de luni.

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   motiune de cenzura