Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Barna (USR), despre ideea unirii României cu Republica Moldova: "În acest moment este prematură"

Dan Barna (USR), despre ideea unirii României cu Republica Moldova: "În acest moment este prematură"

Un articol de: - 18 Mar 2018, 22:46
Politică

Liderul Uniunii Salvaţi România USR, Dan Barna, a vorbit duminică, după întâlnirea cu mai mulţi primari din Republica Moldova, despre unirea României cu ţara vecină.
El a precizat că formaţiunea sa susţine ferm integrarea europeană a Moldovei în contextul european, alături de România. 

"Dincolo de asta, în acest moment, mi se pare că orice afirmaţie este prematură şi e strict politicianistă. Noi susţinem că Republica Moldova trebuie să fie alături de România, parte a Uniunii Europene. Ce modalitate vom găsi că aceasta poate să fie unirea la un moment dat, nu e nicio problemă, dar strict factual, la nivelul 2018, în momentul de faţă, noi vedem o Moldovă alături de România în Uniunea Europeană", a afirmat Dan Barna, potrivit Agerpres. 

Preşedintele USR a susţinut că nu trebuie "arse etape", iar în contextul politicii internaţionale unele lucruri pot fi făcute, altele nu. 
"Dacă nu există o susţinere a populaţiei Republicii Moldova, este foarte greu la nivel internaţional, la nivel european, să argumentezi o astfel de poziţie cât timp populaţia acelei ţări nu susţine respectiva schimbare", a punctat Dan Barna

Dan Barna şi vicepreşedintele USR, Vlad Alexandrescu, s-au întâlnit, duminică, cu un grup de primari din Republica Moldova, semnatari ai declaraţiei simbolice de unire cu România. 
În cadrul întâlnirii, liderii USR au subliniat susţinerea pentru opţiunea europeană de dezvoltare a României şi a Republicii Moldova, o dorinţă împărtăşită de cetăţenii de pe ambele părţi ale Prutului.
 

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   USR,   Republica Moldova,   unire