Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Șova, audiat la DNA în dosarul lui Hrebenciuc. Purtătorul de cuvânt al PSD, urmărit penal în acest caz

Dan Șova, audiat la DNA în dosarul lui Hrebenciuc. Purtătorul de cuvânt al PSD, urmărit penal în acest caz

Un articol de: - 20 Oct 2014, 13:23
Dan Șova, audiat la DNA în dosarul lui Hrebenciuc. Purtătorul de cuvânt al PSD, urmărit penal în acest caz Politică

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a ajuns, luni, în jurul ori 13.15 la sediul DNA pentru a fi audiat în noul dosar al deputatului PSD Viorel Hrebenciuc.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, Şova este urmărit penal în acest caz, fiind persoana căreia Hrebenciuc i-ar fi promis şefia PSD în schimbul promovării unei legi privint amnistia şi graţierea unor pedepse. (Detalii AICI)

Dan Șova este cel care care ar fi urmat să îl ajute pe Viorel Hrebenciuc să inițieze acel proiect de lege despre care au discutat în data de 17 octombrie, privind amnistia și grațierea. Dan Șova și-ar fi dorit conducerea Partidului Social Democrat, așa cum reiese din comunicatul dat de Direcția Națională Anticorupție. Viorel Hrebenciuc i-ar fi cerut să inițieze un proiect de lege privind amnistia și grațierea, urmând să-l susțină pe Dan Șova să obțină funcția de președinte al PSD.

Şova nu a dorit să facă declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Voirel Hrebenciuc a fost deja pus sub învinuirea pentru folosirea unor informații nedestinate publicității pentru că, potrivit procurorilor, ar fi avut informații chiar din interiorul DNA, prin intermediul unui șef de serviciu de protecție și al unui angajat al instituției.

Dan Șova, la ieșirea din sediul DNA


Dan Șova este urmărit penal pentru trafic de influență în acest caz, potrivit comunicatului Direcției Naționale Anticorupție.

”La data de 17.10.2014 Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al unui partid din Camera Deputaților, membru al Comitetului Executiv Național al acelui partid și vicepreședinte al Camerei Deputaților, și-ar fi folosit influența față de suspectul Dan Șova, membru al aceluiași partid politic, în scopul de a-l determina să inițieze o propunere legislativă privind amnistia și grațierea unor pedepse.Astfel, pe parcursul unei întâlniri, cei doi au discutat în detaliu despre acuzațiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în legătură cu reconstituirea unor suprafețe de fond forestier, despre condițiile de incriminare a acestor fapte și despre riscul de a fi condamnat (dosar mediatizat prin intermediul comunicatelor nr. 1474/VIII/3 din 17 octombrie și nr. 1436, 1450 și 1454 din 15 și 16 octombrie 2014).”, se arată în comunicatul DNA.

”Pentru a evita executarea unei eventuale pedepse aplicate unui membru reprezentativ al partidului (care fusese condamnat nedefinitiv în primă instanță pentru luare de mită, la pedeapsa închisorii) și pentru a evita ca o eventuală condamnare a lui Viorel Hrebenciuc să fie pusă în executare, Viorel Hrebenciuc i-a cerut colegului său de partid Dan Șova să îl asigure că va fi adoptată o lege de amnistie și grațiere, solicitare pe care colegul său de partid a acceptat-o. În același context, suspectul Dan Șova a acceptat promisiunea suspectului Viorel Hrebenciuc că îl va sprijini să obțină funcția de președinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidați, pentru a-l determina pe ministrul Justiției să inițieze un proiect de lege având ca obiect abrogarea art. 13 din Legea nr. 78/2000.”, potrivit comunicatului citat.

Citeşte mai multe despre:   Dan sova,   DNA