Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Șova: Judecătorii Curții Constituționale au comis o infracțiune când au invalidat referendumul

Dan Șova: Judecătorii Curții Constituționale au comis o infracțiune când au invalidat referendumul

Un articol de: B1 TV - 28 Aug 2012, 08:21
Dan Șova: Judecătorii Curții Constituționale au comis o infracțiune când au invalidat referendumul Politică

Judecătorii Curţii Constituţionale care au invalidat referendum-51130.html">referendumul au comis o infracţiune, este de părere Dan Şova, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul. Este acelaşi ministru care s-a făcut remarcat atunci când a negat existenţa holocaustului în România şi când a susţinut cu tărie în seara de 29 iulie că Traian Băsescu a fost demis pentru că peste 50% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Atacurile lui Şova la adresa judecătorilor CCR au fost dublate şi de alţi fruntaşi social-liberali.

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul i-a atacat pe judecătorii Curţii Constituţionale care au votat pentru invalidarea referendum-51130.html">referendumului din 29 iulie. Dan Şova, cel care după referendum-51130.html">referendum anunţa cu surle şi trâmbiţe că scrutinul este valid, pentru că la urne s-ar fi prezentat mai mult de 50 la sută dintre românii cu drept de vot, îi numeşte infractori pe judecătorii CCR care s-au pronunţat pentru invalidarea referendum-51130.html">referendumului.

„Cei şase judecători au comis o infracţiune pentru că au refuzat să ţină cont de cifrele date de Guvern şi nicio lege nu îţi permite ţie ca magistrat să nu ţii cont. Această decizie e pronunţată cu încălcarea flagrantă a legislaţiei europene şi au făcut-o cu nonşalanţă cei şase judecători ştiind că deciziile CCR nu pot fi atacate la Curtea de la Luxemburg”, a declarat ministrul, citat de Adevărul.

Şova nu este la prima declaraţie iresponsabilă pe care o face. Tot este cel care a negat existenţa holocaustului în România, fapt pentru care a fost nevoit să ceară scuze comunităţii evreieşti din România.

„De exemplu Teşu Solomonovici are o carte foarte interesantă despre pogromul evreilor în România, recunoaște că pe teriotoriul României niciun evreu nu a avut de suferit și asta s-a datorat lui Antonescu”, a declarat Șova.

Nu a fost nici singurul social-liberal care i-a criticat pe judecătorii CCR în ziua în care în plen s-a citit decizia de invalidare. Pe listă s-au mai înscris, printre alţii, deputatul PNL, Eugen Nicolăescu:

„În consecinţă, în acest moment Curtea Constituţională se află în culpă faţă de Parlament, nu şi-a îndeplinit obligaţiile pe care le are. Nu are rost, în această situaţie, să prmitem să se îndeplinească un act printr-un abuz”, a spus Nicolăescu.

 

Citeşte mai multe despre:   Curtea Constitutionala,   Dan sova,   referendum,   referendum