Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputat PNL: Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor, începând cu 1 ianuarie, cu 102 lei pe lună (VIDEO)

Deputat PNL: Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor, începând cu 1 ianuarie, cu 102 lei pe lună (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 06 Dec 2018, 12:54
Deputat PNL: Guvernul PSD-ALDE taie pensiile românilor, începând cu 1 ianuarie, cu 102 lei pe lună (VIDEO) Politică

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a avertizat joi că cei de la PSD-ALDE vor tăia pensiile românilor, de la 1 ianuarie, cu peste 100 de lei în fiecare lună. Asta pentru că, spune liberalul, PSD nu va mai indexa pensiile de la 1 ianuarie, ci promite o indexare abia de la 1 septembrie. 

”Practic, acest guvern PSD-ALDE taie pensiile românilor începând cu 1 ianuarie cu 102 lei pe lună, drept pe care pensionarii îl aveau în legea pensiilor. Așa cum știți, în fiecare an, pensiile trebuie indexate cu inflația și jumătate din salariul mediu brut lunar. Asta înseamnă pentru pensionari că vor avea o iarnă foarte grea pentru că toate se scumpesc, medicamente, curent, combustibil. Pensionarii vor fi cei care duc greul în acest an, greul incompetenței acestei guvernări. 

Cei care lucrează în sistemul bugetar sau sunt plătiți cu fonduri de la buget vor avea drepturile prevăzute prin legea salarizării, votate anul trecut în Parlament, vor avea drepturile salariale înghețate la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de legea salarizării nu va mai fi aplicat. 

Vorbim de oameni care au fost mințiți de PSD prin lege. În această guvernare, promisiunile se fac prin lege și apoi legile nu mai sunt aplicate”, a spus Dan Vîlceanu. 

”Această procedură prin care pensionarii sunt batjocoriți a început în 2015, atunci când PSD promitea dublarea pensiilor pensionarilor care au lucrat în grupa 1 și 2 de muncă și apoi acea lege nu a fost aplicată niciodată. După aceea au continuat cu anul 2018 în care pensionarii nu au beneficiat de drepturile prevăzute de lege. Trebuiau să aibă pensiile indexate de la 1 ianuarie cu 80 de lei și au primit o indexare a punctului de pensie cu 50 de lei de la 1 iulie. Acum, în 2019, PSD merge mai departe și taie dreptul pensionarilor de a le fi indexată pensia de la 1 ianuarie cu 102 lei, promițând o indexare de la 1 septembrie. Deci, ca o concluzie, sunt tăiate pensii și se dă la schimb o promisiune, atât”, a mai spus liberalul. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Dan Vilceanu,   PSD