Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Dan Vîlceanu (PNL): Investițiile, pilonul principal de relansare economică. Noi credem că 2020 va fi anul proiectelor de infrastructură (VIDEO)

Dan Vîlceanu (PNL): Investițiile, pilonul principal de relansare economică. Noi credem că 2020 va fi anul proiectelor de infrastructură (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Mai 2020, 23:35
Dan Vîlceanu (PNL): Investițiile, pilonul principal de relansare economică. Noi credem că 2020 va fi anul proiectelor de infrastructură (VIDEO) Politică

Pilonul principal de relansare economică sunt investițiile, iar PNL crede că 2020 va fi anul proiectelor de infrastructură, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.
 

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, despre investiții

 

„Bineînțeles că vocea cu cea mai mare autoritate este cea a primului-ministru. Pe de altă parte, din punctul nostru de vedere, pilonul principal, pe care trebuie să stea relansarea economică, sunt investițiile. Din punctul acesta de vedere, noi credem că anul acesta va fi anul investițiilor în infrastructură. Probabil ați observat că deja au început lucrările la autostrăzi, lucru care nu s-a întâmplat de foarte mult timp, și le-am dori cu toții. Continuăm lucrări de investiții începute până acum, mă refer aici la magistrala de metrou. Am semnat contractele de construcție a spitalelor regionale. Vreau să vă spun că, la nivel local, chiar dacă sunt investiții desfășurate de CNAIR, se continuă lucrări de asfaltare, de refacere a drumurilor naționale cam în toate județele din țară. Practic, sunt bani care intră în economie și ajută la relanasarea economică”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Demnitarul susține că „un foarte important rol îl va avea sectorul de construcții, care n-a fost atât de afectat în această perioadă și care și-a continuat activitatea, pentru că, practic, sunt primii care vor avea acces la acești bani care vor veni pentru investiții”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Cum își propune Guvernul Orban să relanseze economia României

 

Tot despre relansare economică a vorbit, printre altele, și premierul Ludovic Orban în declarația de presă susținută miercuri, ocazie cu care a enumerat și o parte din problemele generate de criza COVID-19. Totuși, luni, Guvernul a lansat un apel la calm, prin vocea lui Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, care a afirmat că nu este cazul de „scenarii apocaliptice”, în condițiile în care România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE pe primul trimestru.

„După cum am anunțat în urmă cu o săptămână, în cadrul planului de reconstrucție economică a României am prevăzut un set de măsuri extrem de importante de susținere a angajaților și a angajatorilor în perioada care va urma. În primul rând, pentru acele domenii în care se vor menține restricțiile, după data de 1 iunie vom continua plata șomajului tehnic. Pentru toate domeniile care își vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricțiilor, șomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susținere a reluării activității de către angajați, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului de până la 41,5% pentru fiecare angajat care își reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a declarat Orban.

Primul-ministru a explicat că „se știe foarte clar că datorită crizei economice provocate de epidemie, foarte mulți români fie și-au pierdut locul de muncă, fie au fost în șomaj tehnic. De asemenea, foarte mulți români s-au întors în țară din țările în care își desfășurau activitatea, ca urmare a încheierii contractelor de muncă. Evaluarea pe care o avem ne indică faptul că există aproape 600.000 de români care s-au aflat în șomaj tehnic și până la 700.000 de români care vor fi în căutarea unui loc de muncă. Aproape 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă și între 300.000 și 350.000 de români care s-au întors în țară și care vor fi în căutarea unui loc de muncă”.

Citeşte mai multe despre:   Dan Vilceanu,   PNL