Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cum înţelege Dăncilă să reformeze PSD după toate problemele din epoca Dragnea: Înlocuieşte un condamnat penal în primă instanţă, cu unul care are o sentinţă definitivă

Cum înţelege Dăncilă să reformeze PSD după toate problemele din epoca Dragnea: Înlocuieşte un condamnat penal în primă instanţă, cu unul care are o sentinţă definitivă

Un articol de: Sebastian Pricop - 03 Iun 2019, 13:06
Cum înţelege Dăncilă să reformeze PSD după toate problemele din epoca Dragnea: Înlocuieşte un condamnat penal în primă instanţă, cu unul care are o sentinţă definitivă Politică

Deşi a ieşit public după condamnarea lui Dragnea şi a anunţat că PSD intră într-o altă epocă în care se îndepărtează de tema justiţiei, iar fiecare persoană să îşi rezolve problemele penale pe cont propriu, Dăncilă face cu totul altceva.

Astfel, premierul a decis să aducă în Guvern pe postul de consilier onorific pe probleme economice pe Remuz Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectica, condamnat defitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese în 2015.

Remus Borza a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care tot Remus Borza era asociat.

Acesta vine practic să îi ia locul lui Darius Vâlcov care şi-a depus luni demisia de la Guvern. Spre deosebire de Borza, Vâlcov are doar o condamnare în primă instanţă, dar de 8 ani de închisoare cu executare.

În primul mesaj după condamnarea lui Dragnea, Dăncilă insita că "nu tot PSD e corupt" şi fiecare trebuie să îşi gestioneze singur problemle penale.

"Dacă ne uităm și la celelalte partide, sunt destui oameni care au probleme penale, acest lucru nu este doar la PSD. Această idee care a fost inoculată în ultima perioadă, că problemele cu justiția sunt doar la PSD, este incorectă.

Aceste probleme penale nu trebuie să le deconteze fiecare partid, să le deconteze persoana care are probleme cu justiția, nu trebuie să le decontăm toți", a afirmat Viorica Dăncilă când a preluat interimar conducerea PSD. (Detalii AICI)
 

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Liviu Dragnea,   darius valcov,   Remus Borza