Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Dăncilă anunţă simplificarea modului în care sunt acordate ajutoarele de urgență în urma calamităților: ”Este important ca oamenii să știe că se pot baza pe autorități"

Premierul Dăncilă anunţă simplificarea modului în care sunt acordate ajutoarele de urgență în urma calamităților: ”Este important ca oamenii să știe că se pot baza pe autorități"

Un articol de: Sebastian Pricop - 03 Iun 2019, 14:52
Premierul Dăncilă anunţă simplificarea modului în care sunt acordate ajutoarele de urgență în urma calamităților: ”Este important ca oamenii să știe că se pot baza pe autorități" Foto: gov.ro Politică

În contextul în care numeroase persoane au fost afectate de ploilor puternice din ultima perioadă care au produs inundaţii, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în debutul şedinţei de guvern, că va simplifica normelor privind acordarea ajutoarelor de urgență ”astfel încât să nu se mai facă anchete” sau să se dea hotărâri de guvern, pentru a reduce perioada de timp de la momentul produceri calamităților până în momentul în care cetățenii primesc ajutoarele.

”Este important ca oamenii să știe că se pot baza pe autorități. Am primit ieri o primă evaluare a pagubelor. Această evaluare va fi completată cu noi date, pe măsură ce vin din teren. Guvernul va lua măsuri ca oamenii să poată să fie sprijiniți. Este important ca cetățenii să primească rapid ajutoarele. Simplificăm astfel încât să nu mai fie nevoie de anchetă socială înainte de aprobarea lor și nici de întocmirea și aprobarea unei hotărâri de guvern. Ministerul Muncii și Justiției Sociale are la dispoziție banii necesari. Banii vor pleca la familii pe baza proceselor verbale întocmite de Comisiile Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență și a borderourilor completate de Agențiile Județene pentru Plăți”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă a arătat că în acest moment echipele de intervenție sunt în teren pentru a ajuta cetățenii, dar și pentru a evalua pagubele după furtunile din ultimele zile.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila