Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Viorica Dăncilă a anunţat OUG pentru amnistie fiscală: 600.000 de români vor fi iertaţi de datorii (VIDEO)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat OUG pentru amnistie fiscală: 600.000 de români vor fi iertaţi de datorii (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Mai 2019, 14:22
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat OUG pentru amnistie fiscală: 600.000 de români vor fi iertaţi de datorii (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în debutul şedinţei de guvern de marţi adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia fiscală pentru persoanele cu venituri modeste.

Astfel prin această măsură aplicată pentru persoanele fizice, aproximativ 600.000 de români vor fi iertaţi de datorile pentru asigurare de sănătate. Această scutire se aplică pentru perioada 2015-2017.

"Prin acest proiect acordăm persoanelor care au obţinut în perioada 2015-2017 lunare venituri lunare sub nivelul salariului minim brut pe ţară sau venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime pe economie să nu plătească decât opţional asigurări sociale de sănătate

Practic extindem facilitatea aplicată din 1 ianuarie 2018 şi prevăzută în codul fiscal, anulând obligativatea de plata a contribuţiei de asigurări de sănătate. Astfel, vom elimina inechităţi pentru aproximativ 600.000 de români pentru că Guvernul este preocupat ca orice obligaţie fiscală a contribuabilului să fie proporţională cu veniturile obţinute"", a precizat Dăncilă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Impactul negativ asupra bugetului ar fi de 1 miliard de lei. Mai exact, conform notei de fundamentare, valoarea totală a CASS stabilită prin deciziile emise și comunicate sau aflate în curs de comunicare în anul 2019 și care ar urma sa fie încasată în cursul acestui an este de circa 1,972 miliarde lei, din care urmează a forma obiectul amnistiei o valoarea a CASS de aproximativ 1,035 miliarde lei. 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila