Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ANALIZĂ B1.RO // Adevărata față a "neconflictualei" Viorica Dăncilă: Cum tolerează în PSD cele mai urâte forme de agresivitate. Studiu de caz - Eugen Teodorovici, Liviu Alexa, Gabriela Firea (FOTO)

ANALIZĂ B1.RO // Adevărata față a "neconflictualei" Viorica Dăncilă: Cum tolerează în PSD cele mai urâte forme de agresivitate. Studiu de caz - Eugen Teodorovici, Liviu Alexa, Gabriela Firea (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 01 Noi 2019, 12:12
ANALIZĂ B1.RO // Adevărata față a "neconflictualei" Viorica Dăncilă: Cum tolerează în PSD cele mai urâte forme de agresivitate. Studiu de caz - Eugen Teodorovici, Liviu Alexa, Gabriela Firea (FOTO) Inquam Photos Galerie foto (5) Politică

ANALIZĂ B1.RO // Viorica Dăncilă a venit pe marea scenă a politicii românește, fiind propusă de către Liviu Dragnea drept prim-ministru cu argumentul că este o persoană "neconflictuală" care va reuși să aducă pace într-o societate tot mai divizată. Timpul a trecut și atât ea cât și restul greilor din PSD au repetat obsesiv în spațiul public calitatea "neconflictuală" a premierului, doar că nu a venit nicio acțiune care să justifice această trăsătură.

Dacă în faza derapajelor din perioada în care PSD era condus de Liviu Dragnea a avut mereu scuza că ea nu deținea nicio putere în partid, Viorica Dăncilă a reușit în perioada de când deține conducerea formațiunii să tolereze absolut toate ieșirile agresive și jignitoare ale subordonaților, ba chiar să aducă în sânul partidului oameni cunoscuți pentru astfel de comportamente care au reușit rapid să recidiveze în cele mai urâte forme.

Numărul 2 în partid, campion la derapaje

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cel care a reușit să se facă cel mai remarcat prin astfel de ieșiri agresive este chiar numărul 2 în partid, Eugen Teodorovici, ales președinte executiv al formațiunii chiar cu susținerea Vioricăi Dăncilă.

De la ieșiri necontrolate la adresa jurnaliștilor, la aroganțe gratuite cu toată lumea și până la jignirea adversarilor politici, Eugen Teodorovici a reușit să le comită pe toate.

Ultima astfel de ieșire a avut loc chiar în Parlament în timpul audierii în comisie a lui Florin Cîțu, propunerea premierul desemnat Ludovic Orban pentru a îi lua locul în fruntea Ministerul Finanțelor. 

"V-am mai spus eu, cu mine s-a închis. (…) Îmi plac curvele, dar nu în politică”, a afirmat Eugen Teodorovici.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Acest nou derapaj a trecut fără Viorica Dăncilă să aibă vreo reacție și să îi ceară lui Teodorovici să își ceară scuze pentru asemenea afirmații.

Cum de altfel atunci când Teodorovici a jignit o jurnalistă B1.ro, Viorica Dăncilă, care mereu a acuzat că este atacată pentru că este femeie, s-a limitat doar la un răspuns în care dramatiza condiția ei și nu a condamnat derapajul ministrului său.

Nu am văzut. Ultimul lucru pe care îl accept este să jignești o femeie. Am avut destule jigniri la adresa mea ca să pot să încurajez acest lucru. Dacă a jignit, sunt convinsă că își va cere scuze”, a declarat Viorica Dăncilă.

Pus de Dăncilă direct șef la PSD Cluj, Alexa proliferează jigniri la tot pasul

Iar Viorica Dăncilă nu doar că a moștenit în PSD oameni care s-au făcut celebri pentru derapaje verbale, ba chiar ea a adus un asemenea personaj care vrea să îi întreacă pe toți. Este vorba de Liviu Alexa care a fost adus și numit direct președinte interimar al PSD Cluj. Acesta era cunoscut drept un jurnalist aflat pe statul de plată al PSD.

Proaspăt instalat în funcție, Liviu Alexa i-a numit „boschetari de presă” pe jurnaliștii din Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj, care îi adresaseră o scrisoare de protest premierului Viorica Dăncilă, reclamând atacurile la persoană de noul șef al filialei clujene.

Alexa a folosit etichetări precum „marea asociație a papagalilor din Cluj, compusă din boschetari”, „analfabeți”, „gângavul președinte al APPC”, spune despre unii ziariști „tare triști sunteți, bă, nici un copil nu sunteți în stare să faceți” și că în locul lor și-ar băga capul în WC și ar trage apa.

Alexa nu era la prima abatere de acest fel fiind dat în judecată înainte de venirea în PSD din cauza comportamentului agresiv și a limbajului vulgar.

Nu doar jurnaliștii au căzut pradă atacurilor verbale ale lui Liviu Alexa ci chiar și colegii de partid. Liviu Alexa l-a numit pe Horia Nasra, cel în locul căruia a venit în fruntea PSD Cluj, drept "leneș, ratangiu și fără realizări" și i-a cerut demisia din Parlament.

Iar în urmă cu două zile s-a lansat într-o serie dură de jigniri la adresa deputatei PSD Cristina Burciu după ce aceasta a anunțat că va vota învestirea guvernului Ludovic Orban.

"Cristina Burciu este o amibă politică, care nu are capacitatea de a lua decizii politice de capul ei, ea fiind o mătușică de 50 de ani urcată de la curul vacii spre deputăție”, a declarat Alexa.

Și acum, ca de fiecare dată, Viorica Dăncilă a uitat că este "neconflictuală" și nu a ținut cont nici că cea care este atacată este o femeie și nu a ieșit public cu nicio reacție de condamnare a lui Liviu Alexa, ca să nu mai vorbim de vreo sancțiune politică.

Toleranța maximă pentru atacul lui Firea la adresa celor care construiesc un spital pentru copii

Foto: Inquam Photos/ George Călin

La fel de lipsită de reacție a fost Viorica Dăncilă și în cel mai mare scandal al momentului, declanșat de atacurile urâte lansate de Gabriela Firea la adresa Asociației "Dăruiește Viață", ONG care strânge donații pentru a construi un spital pentru copii bolnavi de cancer.

În ciuda faptului că a fost condamnată de foarte multă lume și s-a arătat cum greșeste în aprecierile sale, Gabriela Firea nu a dat nicio secundă înapoi și nu și-a retras postarea injurioasă pe care a distribuit-o cu referire la asociație. Ba mai mult, Gabriela Firea a continuat și a venit cu noi acuzații care au fost rapid demontate.

Cu toate acestea Viorica Dăncilă nu s-a implicat nici în acest scandal, pentru a îl modera și a arătat cum este ea "neconflictuală" precum se tot prezintă.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   PSD,   Eugen Teodorovici,   Gabriela Firea,   Liviu Alexa