Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă vine și ea cu un pact pentru partide: "Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile"

Viorica Dăncilă vine și ea cu un pact pentru partide: "Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile"

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Sep 2019, 20:05
Foto: gov.ro Politică

În plină campanie pentru alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a venit cu propria propunere de pact pentru partidele politice. Amintind de criza economică din 2010-2012, președintele PSD le cere tuturor politicienilor să semneze că nu vor tăia salarii și pensii.

"Am văzut cu toții în ultima perioadă nenumărate propuneri de pacte și acorduri. Partidele și candidații vorbesc între ei despre cum să joace jocul politic, se ceartă, negociază și eșuează lamentabil în fața românilor. Pentru că niciuna din aceste inițiative nu are impact și finalitate pentru oameni. Niciuna nu a fost gândită în interesul românilor, niciun astfel de acord nu s-a concretizat într-o măsură menită să facă bine societății, să aducă o creștere a nivelului de trai ori vreo formă de progres în viața de zi cu zi.

Eu astăzi propun, în fața dumneavoastră, singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții. La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15% și a crescut pensia minimă garantată.

Având în vedere istoricul și practica guvernelor de dreapta de a tăia veniturile românilor și ținând cont de afirmațiile din ce în ce mai dese ale unor lideri politici care anunță că vor impune din nou măsuri de austeritate și regres social, propun partidelor parlamentare semnarea Pactului național pentru bunăstarea românilor, care trebuie să fie garanția politică a continuării creșterii nivelului de trai al românilor în perioada următoare.

Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012.

Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent.

Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați.", a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Cu toate acestea, o decizie a Curții Constituționale din 2010 prevede deja faptul că pensiile nu pot fi tăiate.

Primul care a venit cu ideea unui pact a fost președintele Klaus Iohannis după alegerile și referendumul din 26 mai. Acesta a fost semnat de PNL, USR, PMP; PRO-România și UDMR și prevede consolidarea parcursului european al României, respectarea statului de drept și a luptei anticorupție și transpunerea în legislației a voinței cetățenilor care au votat la referendumul pentru justiție.

Luni, Dan Barna și Dacian Cioloș au propus un pact politic pentru alegeri anticipate și au cerut președintelui Klaus Iohannis și partidelor parlamentare de opoziție să semneze acest document.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   PSD
 
 
 
Loading...