Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Decizie în Guvern: Viorica Dăncilă anunţă un nou pas privind construcţia Spitalului Regional din Iaşi (VIDEO)

Decizie în Guvern: Viorica Dăncilă anunţă un nou pas privind construcţia Spitalului Regional din Iaşi (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Mai 2019, 15:17
Foto: gov.ro Politică

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în debutul şedinţei de guvern de marţi aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru Spitalul Regional din Iaşi. Acesta este un pas obligatoriu înainte de contractarea finanţării de la Comisia Europeană.

Premierul a arătat că acest spital va avea  850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi și va oferi servicii de înaltă complexitate, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic și tratament pentru cetățenii din întreaga regiune.

"Luăm astăzi o decizie importantă pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași, un proiect așteptat de cetățenii din această regiune. Aprobăm indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate, pasul premergător depunerii cererii de finanțare la Comisia Europeană. Spitalul va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi și va oferi servicii de înaltă complexitate, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic și tratament pentru cetățenii din întreaga regiune. Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul nostru de guvernare și le vom realiza în pofida criticilor și obstacolelor pe care le ridică adversarii noștri politici. Suntem într-un stadiu avansat și în această vară vom adopta și indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru spitalul de urgență din Cluj, astfel încât și acest obiectiv să aibă o perspectivă certă de finanțare și de realizare”, a anunţat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de guvern.

Potrivit premierului, costul Spitalului Regional de Urgență Iași este estimat la 500 de milioane de euro cu TVA, din care 150 de milioane euro finanțare nerambursabilă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila