Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Viorica Dăncilă pleacă iar în Orientul Mijlociu: Vizită de o săptămână în Qatar şi Oman fix când trebuie să aibă loc remanierea guvernamentală

Viorica Dăncilă pleacă iar în Orientul Mijlociu: Vizită de o săptămână în Qatar şi Oman fix când trebuie să aibă loc remanierea guvernamentală

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 14:45
Viorica Dăncilă pleacă iar în Orientul Mijlociu: Vizită de o săptămână în Qatar şi Oman fix când trebuie să aibă loc remanierea guvernamentală Politică

În timp ce în ţară se pregăteşte remanierea guvernamentală despre care se vorbeşte de mai bine de o lună, Viorica Dăncilă va pleca iar Orientul Mijlociu într-o vizită oficială în Qatar şi Oman.
Premierul a anunţat la începutul că după ce vineri va fi prezentă în Bulgaria la Varna la o reuniune în formula România-Bulgaria-Grecia- Serbia, la care ar urma să participe și premierul israelian Benjamin Netanyahu, aceasta se va deplasa în Sultanatul Oman și statul Qatar.

"Vineri, 2 noiembrie, voi participa la Varna, la o nouă reuniune la nivel înalt, în formula România-Bulgaria-Grecia- Serbia. În marja reuniunii, la dejunul de lucru organizat de partea bulgară, a fost invitat să participe și prim-ministrul statului Israel, Benjamin Netanyahu. Reuniunea de la Varna va prilejui continuarea dezbaterilor în materie de interconectare a regiunii, cu accent pe sectoarele transporturi, energie și telecomunicații", a spus Dăncilă miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

"În perioada 3-8 noiembrie voi efectua vizite oficiale în Sultanatul Oman și în statul Qatar. Cu această ocazie, vom deschide ambasada României în Sultanatul Oman și vom inaugura consulatul onorific al României. Vizita la Doha reprezintă cel de-al doilea contact între un prim-ministru al României și omologul său din Qatar de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două state, la 22 octombrie 1990. Prin această întâlnire la nivel înalt, urmărim consolidarea relațiilor bilaterale, atât din punct de vedere diplomatic, cât și din punct de vedere economic", a mai spus Dăncilă.

Această deplasare de lungă durată vine după ce la începutul lunii octombrie aceasta s-a mai deplasat aproape o săptămână în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.

Luni, Viorica Dăncilă a anunţat că a finalizat evaluarea miniştrilor, iar conducerea partidului urmează să convoace Comitetul Executiv pentru a stabili cine va remaniat şi cine vor fi noii miniştri.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila