Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Barbu a fost numit în fruntea Autorității Electorale Permanente: Parlamentul a aprobat și numirea unui noi vicepreședinte și doi membri ai Comitetul de reglementare al ANRE

Daniel Barbu a fost numit în fruntea Autorității Electorale Permanente: Parlamentul a aprobat și numirea unui noi vicepreședinte și doi membri ai Comitetul de reglementare al ANRE

Un articol de: - 24 Mai 2017, 15:09
Daniel Barbu a fost numit în fruntea Autorității Electorale Permanente: Parlamentul a aprobat și numirea unui noi vicepreședinte și doi membri ai Comitetul de reglementare al ANRE Politică

Controversatul fost ministru al Culturii și senator ALDE Daniel Barbu a fost numit miercuri de către Parlament în funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP). Acesta a primit 241 de voturi în favoare și 63 împotrivă.

Acesta a fost numit în funcție pentru un mandat de 8 ani și are 15 zile la dispoziție din momentul investirii pentru a renunțat la calitatea de membru într-un partid politic. 

Daniel Barbu este un personaj controversat care s-a făcut cunoscut prin mai multe declarații ciudate. Acesta și-a dat demisia din funcția de ministrul al Culturi după ce a spus că bugetul pentru HIV/SIDA este prea mare și ar trebui dați mai mulți din acest buget pentru festivaluri. De asemenea, anul trecut acesta a fost implicat într-un alt scandal după ce a afirmat că meseria de politician este mai periculos decât cea a unui militar de pe front.

Tot miercuri, senatorii și deputații au mai votat și numirea unui vicepreședinte și a doi membri în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În funcția de vicepreședinte al ANRE a fost numit Florin Soreață, iar ca membri ai Comitetului de reglementare au fost validați Eduard Ramiro Angelescu și Teodor Atanasiu. În favoarea lui Florin Soreață au votat 265 de parlamentari și 46 împotrivă. Pentru Eduard Ramiro Angelescu au votat 262 de parlamentari, iar 49 împotrivă, în timp ce în favoarea lui Teodor Atanasiu au votat 257 de senatori și deputați și 54 împotrivă, votul fiind secret.

Citeşte mai multe despre:   Daniel Barbu,   ANRE,   AEP,   Parlamentul Romaniei,   Teodor Atanasiu