Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Barbu, candidat USL la alegeri: „Neregulile de care am fost acuzat privind fondurile Phare, doar o neînțelegere. Era și Victor Ponta mai tânăr pe atunci”
Exclusiv

Daniel Barbu, candidat USL la alegeri: „Neregulile de care am fost acuzat privind fondurile Phare, doar o neînțelegere. Era și Victor Ponta mai tânăr pe atunci”

Un articol de: -
Foto: ziuaveche.ro Politică

Daniel Barbu, candidat din partea USL la alegerile parlamentare din 2012, anchetat în cazul unor nereguli în derularea unui program Phare, a declarat vineri seară, în exclusivitate pentru postul B1 TV că raportul realizat în anul 2000 de corpul de control condus de actualul premier Victor Ponta a fost doar o „neînțelegere”.

Potrivit BBC, Guvernul, la sesizarea oficiului european de luptă antifraudă OLAF, a descoperit nereguli majore în derularea unui program Phare de perfecţionare a funcţionarilor publici, desfășurat în 2000, pentru care s-au încasat peste 200.000 de euro.

Coordonatorul programului TEMPUS PHARE, prin care au venit banii europeni, a fost profesorul Daniel Barbu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti. Potrivit raportului de control, Daneil Barbu nu ar fi putut să dovedească faptul că ar fi fost, într-adevăr, organizat vreun curs la Bucureşti.

OLAF a verificat, apoi și PNA,  fostul DNA, și au constatat că nu exista niciun fel de materie penală în acest sens. A existat atunci o emoție din partea corpului de control al guvernului, dar organele în drept, atât cele europene, cât și românești au constatat în noiembrie 2004 că nu existase niciun fel de materie penală. Plus că n-a fost vorba de fonduri europene. Eu, în calitate de reprezentant al Universității București nu am manipulat niciun fel de fond european. Totul a fost un denunț colegial, insistent. După ce OLAF și organele în drept s-au uitat atent, s-a dovedit că nu înțeleseseră bine despre ce era vorba. Sigur, era și domnul Ponta mai tânăr, nici nu știu dacă el personal a avut habar de această chestiune” a declarat Daniel Barbu la B1 TV.

Daniel Barbu, anchetat pentru fonduri Phare
Embed:


4.      
Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Daniel Barbu
 
 
 
Loading...