Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Buda, atac DUR la adresa lui Liviu Dragnea. "INS publică cifrele reale ale degradării vieții în România, în vreme ce Dragnea vrea să acopere realitatea dură cu Legea Defăimării"

Daniel Buda, atac DUR la adresa lui Liviu Dragnea. "INS publică cifrele reale ale degradării vieții în România, în vreme ce Dragnea vrea să acopere realitatea dură cu Legea Defăimării"

Un articol de: - 14 Mar 2018, 11:44
Politică

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda, îl atacă dur pe Liviu Dragnea, susţinând că legea defăimării propusă de preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor nu urmăreşte altceva decât să ascundă sub preş degradarea morală şi instituţională a societăţii româneşti
Potrivit liberalului, degradarea calităţii vieţii în România este dovedită de datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

"Institutul Național de Statistică publică cifrele reale ale degradării vieții în România, în vreme ce Liviu Dragnea vrea să acopere realitatea dură cu Legea Defăimării!
Degradarea morală și instituțională a societății românești se dorește a fi ascunsă sub preș prin Legea Defăimării propusă de Liviu Dragnea. Anunțul public privind adoptarea unei legi care să vizeze antidefăimarea României, inițiată de către Liviu Dragnea, acest Erdogan al României, reprezintă expresia disprețului public față de realitățile din România consemnate, iată, astăzi, de către Institutul Național de Statistică. Rata inflației a ajuns la 4,7%, cea mai mare din ultimii cinci ani, scăderea salariilor nete cu 5,5%, în condițiile în care s-au făcut nenumărate promisiuni de creștere a salariilor, precum și degradarea morală și instituțională a României, toate acestea nu vor putea fi ascunse sub nicio formă de incompetența Guvernării PSD-ALDE.
Atacurile sistematice ale acestei guvernări nu doar împotriva justiției, ci și împotriva siguranței statului prin subminarea celor trei piloni ai stabilității economice: investiții, reforme structurale și politici fiscal-bugetare responsabile, afectează calitatea vieții fiecăruia dintre noi. Liviu Dragnea a găsit soluția încercând să instituie politica pumnului în gură pentru cei care nu-l laudă pe ”conducătorul iubit” ci își permit să atragă atenția, inclusiv în Parlamentul European, asupra derapajelor instituționale din România.
Ați reușit, într-un an de zile, să schimbați trei guverne PSD, să scoateți sute de mii de oameni în stradă și să capturați România într-un paradox continuu. Ați reușit contradicția creșterii salariilor pe hârtie în același timp cu scăderea veniturilor românilor, ați reușit ca pe fondul unei creșteri economice constante să scadă nivelul de trai prin creșterea inflației, de care chiar dacă nu a murit nimeni, cum disprețuitor și arogant spunea amicul dumneavoastră Călin Popescu Tăriceanu, nici bine nu a dus-o.
Cei peste 600.000 de oameni care au ieșit în stradă, miile de magistrați care au protestat public împotriva imixtiunii politicului în justiție, nu pot fi reduși la tăcere, domnule Dragnea, nici măcar de o Lege a Defăimării. Nu uita, Liviule, că în 1989 nici măcar elicopterul nu i-a scăpat de furia celor pe care puterea comunistă i-a dorit muți și surzi", afirmă Daniel Buda, într-un comunicat publicat pe pagina sa de Facebook.

Noua idee a liderului PSD, aceea de a propune o lege care "să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”, a stârnit critici dure, mai ales din partea politicienilor.
Șeful PSD a identificat deja și câțiva vinovați: Monica Macovei şi alţi europarlamentari care "mint şi defăimează despre propria ţară".

 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Buda,   Liviu Dragnea,   legea defaimarii,   INS,   PSD,   ALDE