Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Constantin: Ponta nu a fost de acord să-l pună pe Dragnea ministru de Interne

Daniel Constantin: Ponta nu a fost de acord să-l pună pe Dragnea ministru de Interne

Un articol de: - 14 Mar 2018, 13:26
Daniel Constantin: Ponta nu a fost de acord să-l pună pe Dragnea ministru de Interne Politică

Daniel Constantin intervine în scandalul momentului.
Fost partener în alianţa USL, Constantin confirmă că Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea lui Liviu Dragnea în funcţia de ministru de Interne în primul Cabinet pe care l-a condus în calitate de premier. 
De asemenea, întrebat dacă a văzut o listă de miniştri înainte de desemnarea Cabinetului "Ponta 1", Daniel Constantin a negat, dar a povestit că a existat o discuţie pe marginea acesteia. 

"Eu nu am văzut nicio listă de miniştri înainte de discuţia pe care am avut-o la Cornu, în ziua de duminică, dacă nu mă înşel acolo au fost câteva persoane - domnul Ponta, domnul Crin Antonescu, domnul Eduard Hellvig, domnul Dragnea şi cu mine - fiecare având calităţi politice şi era normal să fim acolo să discutăm de instalarea Guvernului. E adevărat, cu o zi înainte, când am mers la Braşov, domnul Ponta ne-a prezentat în mare structura, nu s-a vorbit sub nicio formă de niciun nume, numele au fost discutate duminică şi nici atunci în amănunt, pentru că era sarcina fiecărui lider de partid să meargă să obţină votul, să facă această discuţie în interiorul partidului din care face parte. A fost o discuţie foarte lungă, dar în linii mari ea a fost rezolvată în jumătate de oră vizavi de ce portofolii revin PNL, PC şi PSD. Discuţia foarte lungă a fost legată de instalarea sau nu a domnului Liviu Dragnea în funcţia de ministru de Interne. Aceasta a fost discuţia cea mai lungă în acea perioadă. Sigur că nici eu, nici Crin Antonescu nu am intervenit atunci foarte mult, era o problemă internă, e adevărat că unii încercau să tragă de partea lor pe ceilalţi care erau participanţi la discuţii. Domnul Ponta nu a fost de acord cu numirea domnului Liviu Dragnea în funcţia de ministru de Interne. Au fost argumente pe care le-au discutat şi separat de noi, şi împreună", a detaliat Daniel Constantin, potrivit Agerpres. 

Daniel Constantin a precizat că în discuţiile de atunci nu a existat sub nicio formă vreo discuţie referitoare la implicarea Serviciului Român de Informaţii (SRI) sau a lui George Maior în desemnarea miniştrilor. 
"Nu, sub nicio formă, atunci nu a fost nicio discuţie, nici în drumul nostru spre Braşov, cu o zi înainte, când nu a participat domnul Dragnea, şi nici în ziua respectivă nu s-a adus în discuţie SRI-ul sau numele George Maior. Nu a fost nicio listă, au fost lucruri pe care le-a prezentat Victor Ponta, a fost o paritate ACD - PSD care s-a pus pe masă. Postul de ministru de Interne a fost în dreptul PSD şi după aceea sigur că au început discuţiile. Domnul Liviu Dragnea spunea că i se cuvine acest post, domnul Ponta nu a fost de acord, deci au fost discuţii în contradictoriu pe aceasta", a adăugat Constantin. 

Fostul premier Victor Ponta susţine că Liviu Dragnea îşi dorea să fie ministru de Interne în primul Guvern USL, solicitându-i sprijinul lui George Maior, la acel moment director al SRI (Detalii AICI).
Reacţia lui Ponta a venit după ce Liviu Dragnea a susţinut, marţi seară, că George Maior şi SRI au alcătuit lista miniştrilor din Cabinetul condus de Victor Ponta.
 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Constantin,   Victor Ponta,   Liviu Dragnea,   ministru de Interne,   SRI,   USL,   George Maior