Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Constantin (Pro România): Guvernul a prezentat intenționat așa târziu bugetul pentru că nu are bani să facă investițiile promise

Daniel Constantin (Pro România): Guvernul a prezentat intenționat așa târziu bugetul pentru că nu are bani să facă investițiile promise

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2019, 14:58
Politică

Daniel Constantin, prim-vicepreședintele Pro România, consideră că Guvernul a prezentat intenționat bugetul național cu întârziere, dat fiindcă nu există bani pentru investițiile promise, iar cu cât execuţia bugetului începe mai târziu, cu atât sunt şanse mai mici pentru a se putea demara lucrări ce trebuie plătite, potrivit Agerpres.

„România e prima dată când nu are buget până pe 14 martie. Este un lucru foarte grav care, sigur că poate pe oameni nu-i afectează aşa în mod direct în fiecare zi, dar pe termen mediu şi lung ne va afecta pe toţi. Întârzierea bugetului înseamnă în primul rând, şi oamenii trebuie să înţeleagă, lipsa investiţiilor. Cred că acesta e şi motivul pentru care s-a întârziat bugetul. Nu sunt bani să se realizeze ceea ce s-a scris în buget. Şi atunci, cu cât întârzii mai mult... Dacă începi execuţia bugetului, la nivel local în luna mai, probabil (...), dacă începi licitaţiile atunci pe investiţiile noi, nu apuci să faci absolut nicio lucrare anul acesta, deci nu ai cum să execuţi acel buget", a spus Constantin.

Prim-vicepreședintele Pro România consideră că actualul Guvern „are o performanță chiar mai proastă decât guvernarea zero, guvernarea Cioloș”.

„Asta se vede foarte clar în statistici, cele mai mici investiţii din ultimii zece ani le-am avut în anii 2017 şi 2018. (...) În programul de guvernare scria că o să avem finalizată centura Bucureştiului până la sfârşitul anului 2018. Nu se mai analizează programul de guvernare, s-a analizat atunci când erau la început, ca să îi schimbe pe Grindeanu şi Tudose. Acum nu mai face nimeni analiza programului de guvernare, nu mai spune nimeni că nu s-au atins obiectivele de acolo. Şi sunt multe obiective", a spus Daniel Constantin. 

Citeşte mai multe despre:   daniel constantin,   pro romania
 
 
 
Loading...