Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Daniel Zamfir: ROBOR a fost manipulat. Propunem demiterea președintelui Consiliului Concurenței

Daniel Zamfir: ROBOR a fost manipulat. Propunem demiterea președintelui Consiliului Concurenței

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Apr 2019, 15:15
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

”ROBOR a fost manipulat, calcularea lui pe baza unor cotaţii s-a dovedit a nu fi una transparentă, ci una aranjată”, a declarat Daniel Zamfir (ALDE), președintele Comisiei economice din Senat, după finalizarea raportului pe această temă. Prin urmare, a anunțat acesta, forul va propune demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, și sancționarea lui Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere a BNR, informează Mediafax, citată de HotNews.

”Comisia economică a propus încă de pe 20 martie (de la prezentarea raportului parţial) fie să se decupleze ROBOR de la calculul dobânzilor creditelor în lei, fie să se schimbe modalitatea de calcul a acestui indice. Preşedintele Consiliului Concurenţei a acţionat împotrivia legii, cu rea credinţă şi a determinat inchiderea acestei investigaţii nesancţionând băncile deşi avea numeroase elemente care să îl ducă la faptul că ROBOR a fost manipulat.

Având în vedere concluziile formulate, Comisia a înaintat deja raportul anchetei Biroului permanent în vederea transmiterii către președintele României a propunerii de demitere a lui Bogdan Chirițoiu din funcția de președinte al Consiliului Concurenței. (...) Dat fiind refuzul repetat al domnului Nicolae Cinteză, director al Direcției de Supraveghere al Băncii Naționale și Șerban Matei, director al Direcției de relații internaționale a BNR, Comisia economică a propus Biroului Permanent al Senatului să trasmită o solicitare guvernatorului Băncii Naționale privind sancționarea corespunzătoare a celor doi angajați”, a declarat Daniel Zamfir. 

Senatorul ALDE a mai precizat că a sesizat Curtea de Conturi pentru a verifica posibile angajări fictive din cadrul Consiliului Concurenței.
 

Citeşte mai multe despre:   daniel zamfir,   bnr,   consiliul concurentei,   robor
 
 
 
Loading...